Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Βιομηχανικά φυτά και διαχείριση της παραγωγικότητας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Perrotis College
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ο Δρ. Ιωάννης Μυλωνάς είναι είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών (PhD) της κατεύθυνσης Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, Αγροκομίας και Ζιζανιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) και πτυχίου γεωπόνου (BSc) από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας με 6ετή εμπειρία στη συμβουλευτική καλλιεργειών για ολοκληρωμένη φυτοπροστασία σε δενδρώδεις και ετήσιες καλλιέργειες. Έχει εργασθεί ως μεταδιδάκτορας-ερευνητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) και έχει 7ετή διδακτική εμπειρία στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε 3 ερευνητικά προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ και 4 ερευνητικά προγράμματα του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. με ευρύτερα αντικείμενο στη φυτική παραγωγή και έχει 8 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με αντικείμενο την αξιοποίηση εισροών και τη βελτίωση και πάνω από 60 εργασίες σε σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Έχει εμπειρία 15 ετών, εργαζόμενος ως αγρότης σε καλλιέργειες βίκου, κριθαριού, καλαμποκιού, σιταριού, κριθαριού, βρώμης, βίκου, βαμβακιού και ζαχαρότευτλων.
Ο Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης είναι κάτοχος B.Sc. & M.Sc. από το Mississippi State University και διδακτορικού (Ph.D.) από το Texas Tech University στις Η.Π.Α.. Κατέχει Πτυχία Τεχνολογίας Γεωπονίας (ΣΤΕΓ) από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Θεσσαλονίκης και ΑΣΠΑΙΤΕ (πιστοποιημένος εκπαιδευτής), και έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι Καθηγητής και υπεύθυνος του Τμήματος «Διαχείριση Περιβαλλοντικών Συστημάτων» του Perrotis College, όπου διδάσκει διάφορα γεωπονικά μαθήματα. Επιπλέον συμμετέχει και συντονίζει σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο χρηματοδοτούμενες έρευνες, καθώς και ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, και δημοσιεύει τα πορίσματα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και άλλα μέσα ενημέρωσης. Οι σημερινοί τομείς των ερευνητικών του ενδιαφερόντων αφορούν τα καινοτόμα συστήματα διαχείρισης παραγωγής φυτών, με έμφαση σε βιώσιμα συστήματα και περιβαλλοντικής διαχείρισης μέσω χαμηλών εισροών στην αειφόρο γεωργία (LISA) και με χρήση τεχνολογίας αιχμής στα πλαίσια της Γεωργίας Ακριβείας (Precision Agriculture).

Σε ποιους απευθύνεται

- Παραγωγούς
- Γεωπόνους
- Νέους επιχειρηματίες
- Αυτούς που ενδιαφέρονται για τις συγκεκριμένες καλλιέργειες

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο πρόγραμμα αυτό αναλύονται οι βέλτιστες καλλιεργητικές τεχνικές για η διαχείριση των κύριων βιομηχανικών φυτών που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, καθώς και νέα φυτικά είδη με δυνατότητες αξιοποίησης από τη βιομηχανία. Παρουσιάζονται βασικές εδαφολογικές και μετεωρολογικές γνώσεις και η χρήση καινοτομικών τεχνολογιών, για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας. Θα πραγματοποιηθούν βασικές εδαφολογικές αναλύσεις και νερού και θα αναπτυχθεί η προσέγγιση LISA (Low Input Sustainable Agriculture- Αειφορικής Γεωργία Μειωμένων Εισροών). Τα φυτά με τα οποία θα ασχοληθούμε είναι: βαμβάκι, σόγια, ζαχαρότευτλα, ελαιοδοτικά φυτά, φυτά μεγάλης καλλιέργειας για παραγωγή ενέργειας και βιοκαυσίμων. Δίνονται ενδεικτικά στοιχεία για την οικονομικότητα της καλλιέργειας.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:
- Να γνωρίσουν τα βασικά στάδια ανάπυξης της καλλιέργειας και τις απαραίτητες ορθές γεωργικές πρακτικές για την παραγωγή υψηλής ποιότητας και απόδοσης σε εναρμόνιση με τις αρχές της αειφορίας του περιβάλλοντος
- Να γνωρίσουν την ανάλυση εδαφολογικών και αναλύσεων νερού για την ορθή διαχείριση των εισροών (ελαχιστοποίηση εισροών-μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας)
- Να γνωρίζουν γενικά στοιχεία για την οικονομική απόδοση της καλλιέργειας
- Να αντιμετωπίζει ζιζάνια και έντομα

Πληροφορίες συμμετοχής

- Διάρκεια Σεμιναρίου : 28 εκπαιδευτικές ώρες
- Κόστος: 220€ κατ΄άτομο (περιλαμβάνει CD με τις σημειώσεις του σεμιναρίου, πιστοποιητικό παρακολούθησης και πρόσβαση στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου και στο εκπαιδευτικό αγρόκτημα της ΑΓΣ)
- Συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής (πατήστε εδώ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.