Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΦΤΕΡΑ: Η Σημασία μιας Σταθερής Βάσης σε Μεγάλες Αλλαγές

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Αταλάντη Απέργη
Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος, Θεατρολόγος (ΜΑ). Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Sussex και στο La Sapienza της Ρώμης και μετεκπαιδεύτηκε στο Kings College του Λονδίνου και στη RADA (Royal Academy of Dramatic Art). Έχει δουλέψει στο θέατρο στο Λονδίνο και στην Αθήνα και έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια εκδόσεων και την οργάνωση συνεδρίων. Υπήρξε ερευνήτρια για την έκθεση-αφιέρωμα στο έργο του αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Κ. Α. Δοξιάδη «Η Οικιστική του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και η Αρχιτεκτονική της Εντοπίας», Μουσείο Μπενάκη (2006-2007) και το βιβλίο «Κωνσταντίνος Δοξιάδης: Ζωή και Έργα», Εκδόσεις Ίκαρος, 2006. Ως δραματοθεραπεύτρια έχει συντονίσει ομάδες με ηλικιωμένους, εφήβους, άτομα με νοητική στέρηση, μετανάστες, κακοποιημένες γυναίκες, ψυχικά ασθενείς και ομάδες εξαρτημένων. Ως συνεργάτης των εκδόσεων Κοντύλι, συντονίζει κύκλους βιωματικών σεμιναρίων Προσωπικής Ανάπτυξης. Είναι πιστοποιημένο μέλος του EAP (European Association Psychotherapy), μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών, του British Association of Dramatherapists (ΒΑDth), της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ), και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να επανεπεξεργαστούν κομμάτια του εαυτού τους, να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητές τους και να έρθουν σε επαφή με το συναίσθημά τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Σε περιόδους «κρίσης» το άτομο διακατέχεται από αβεβαιότητα, ανασφάλεια, φόβο, θυμό και έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλές απώλειες. Σε συνθήκες μεγάλων αλλαγών γεννιέται πιο έντονα η ανάγκη να έρθουμε σε πιο ουσιαστική επαφή με τον εαυτό μας και τους άλλους, να βρούμε τις ρίζες μας και αυτά που μας κρατάνε γειωμένους. Την ίδια στιγμή καλούμαστε να διαπραγματευτούμε τις πραγματικές μας επιθυμίες και να απαλλαγούμε από όσα μας επιβαρύνουν.

Το μάθημα προσεγγίζει με βιωματικό τρόπο και χρησιμοποιώντας τεχνικές από τη δραματοθεραπεία, συναισθήματα που επιφέρει η «κρίση».

Πληροφορίες συμμετοχής

Τρίτη / 6:00-8:30, Διάρκεια: 3 εβδομάδες
Κόστος: 110 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.