Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΩΡΟ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΟΝΕΙΣ: Η Σημασία των Πρώιμων Σχέσεων στην Ψυχοσυναισθηματική Ανάπτυξη του Βρέφους

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Κωνσταντία Λαδοπούλου
Παιδοψυχίατρος. Συντονίστρια Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. Διευθύντρια του Ιατρο-Παιδαγωγικού Κέντρου 5ου ΤοΨΥΠΕ–Αθηνών του Γ.Ν. Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού» και Καθηγήτρια–Σύμβουλος στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ε.Α.Π. Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Μετά την ειδίκευσή της στην Παιδοψυχιατρική, μετεκπαιδεύθηκε στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου της Γενεύης, όπου εξειδικεύθηκε στην Ψυχιατρική της πρώιμης παιδικής ηλικίας και την Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία Μητέρας-Βρέφους. Διετέλεσε Λέκτορας Παιδοψυχιατρικής στο Δ.Π.Θ. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βιβλίο του Μπερτράν Κραμέρ, «Μυστικά γυναικών. Από μητέρα σε κόρη» και συμμετείχε στη συγγραφή των βιβλίων “Ethical Dilemmas in Prenatal Diagnostics” και “The Janus face of Prenatal Diagnostics”.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η περίοδος της εγκυμοσύνης, της λοχείας και του πρώτου χρόνου μετά τον τοκετό χαρακτηρίζεται από μεγάλη ψυχική ευμεταβλητότητα καθώς ο ερχομός του μωρού δρα καταλυτικά προκαλώντας ποικίλες ψυχικές ανακατατάξεις στον καθένα από τους δύο γονείς αλλά και στη μεταξύ τους σχέση. Παράλληλα οι πρώιμες σχέσεις που αναπτύσσονται στη διάρκεια του πρώτου χρόνου ζωής αποτελούν τη βάση για την ψυχοσυναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη του βρέφους, όπως επίσης και τη βάση για κάθε επόμενη σχέση.

Στο μάθημα που απευθύνεται κυρίως σε μέλλοντες και νέους γονείς, συζητούνται θέματα που αφορούν στην πρόσβαση στη γονεϊκότητα και τις πρώιμες σχέσεις μητέρας-βρέφους γονέων-βρέφους, με έμφαση στην πρόληψη και αντιμετώπιση των δυσκολιών που μπορεί να εμφανιστούν και να επηρεάσουν τη λειτουργία της οικογένειας και την ανάπτυξη του βρέφους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Δευτέρα / 7:15-8:45, Διάρκεια: 6 εβδομάδες
Κόστος: 120 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.