Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ… ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ! ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΝΙΚΗ ΚΑΝΤΖΟΥ: Υπ. Διδάκτωρ Μουσειακής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ & Συγγραφέας

Σκοπός

Σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πώς μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα στα μουσεία.
• Θα δώσουμε έμφαση στα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τον εκπαιδευτικό.
• Θα δούμε πως γράφονται οι ταμπέλες των εκθεμάτων με το σύστημα Εkarv, σύμφωνα με το οποίο τα κείμενα των εκθεμάτων πρέπει να είναι απλά και κατανοητά για τους επισκέπτες κάθε ηλικίας.
• Θα γνωρίσουμε την αρχαιολογική στρωματογραφία και πως μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την μαγειρική.
• Θα χωριστούμε σε ομάδες και θα πραγματοποιήσουμε την δράση: «Ένα αντικείμενο … μια ιστορία» που θα μας οδηγήσει στην δημιουργική γραφή μιας ιστορίας και στην θεατρική έκφραση.

Περιγραφή σεμιναρίου

«H πρώτη μου εμπειρία ως παιδί σε ένα μουσείο… καθώς έφευγα κοίταξα πίσω προς το τυλιγμένο στην ομίχλη περιβάλλον…
Ένιωθα όχι μόνο προνομιούχος, αλλά και πλήρης με την ευκαιρία που μου δόθηκε να μπω, έστω και για λίγο, σ’ έναν χαμένο κόσμο».

George Hein

Τα τελευταία χρόνια η Μουσειακή Εκπαίδευση στην Ελλάδα βρίσκεται σε νέες αναζητήσεις και ζυμώσεις λαμβάνοντας υπόψη την νέα κοινωνική πραγματικότητα, ενσωματώνοντας τις νέες ανάγκες που προκύπτουν από τις διαφορετικές κατηγορίες επισκεπτών, αλλά και τις νέες προοπτικές που διαγράφονται από την αλλαγή της εκπαιδευτικής πολιτικής που παρατηρείται στα πλαίσια της τυπικής εκπαίδευσης και η οποία δίνει έμφαση στην ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των μουσείων που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες έχουν σκοπό να προσφέρουν στα παιδιά αυθεντικές εμπειρίες μάθησης, άμεση επαφή με πραγματικά αντικείμενα, αύξηση της περιέργειας και του ενδιαφέρον τους και ενίσχυση των επικοινωνιακών τους σχέσεων (Falk & Dierking, 1992, Hein, 1998).
 

Κόστος Συμμετοχής

20 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.