Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΑΛΜΟΣ - ΡΥΘΜΟΣ - ΜΕΤΡΟ (Παιχνίδια με Μετρικές Λέξεις & Ρυθμικές Συλλαβές)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΣΑΦΤΑΡΙΔΗΣ (ΜΑ, PhD) ΕΕΠ Μουσικής Αγωγής - ΤΕΑΠΗ, ΕΚΠΑ

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους και όσες θέλουν να βιώσουν τις ρυθμικές αυτές έννοιες είτε για προσωπική γνώση είτε για να τις χρησιμοποιήσουν σε μια σειρά δραστηριότητες σε ομάδες παιδιών ή ενηλίκων (σχολική τάξη, ωδείο, ομάδες θεατρικής ή χορευτικής κίνησης, κατασκηνώσεις).

Περιγραφή σεμιναρίου

Πολλοί προφορικοί αλλά και λόγιοι μουσικοί πολιτισμοί χρησιμοποιούν λεκτικά σχήματα και ρυθμικές συλλαβές για την εκμάθηση, κατανόηση και σωματοποίηση ρυθμών και ρυθμικών σχημάτων. Από τις αρχές του 20ου αιώνα η μουσική και κινητική αγωγή ως τμήμα της μουσικής παιδαγωγικής, άρχισε να χρησιμοποιεί και να προσαρμόζει αυτές τις πρακτικές μέσω λέξεων και συλλαβών οι οποίες ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα ρυθμικά σχήματα και ρυθμικά - μουσικά μέτρα με μεθοδολογικό εργαλείο το παιχνίδι.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα χρησιμοποιήσουμε ως εκπαιδευτικό εργαλείο μετρικές λέξεις και ρυθμικές συλλαβές και ως μεθοδολογικό εργαλείο το παιχνίδια ώστε με παιγνιώδη τρόπο να βιώσουμε τις δύσκολες έννοιες του ρυθμού, του παλμού και του μέτρου σημαντικά στοιχεία της μουσικής και κινητικής αγωγής.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.