Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής : Πόσο συχνές είναι τελικά ; Διαγνωστικά Κριτήρια, Επιπτώσεις και Θεραπευτικές Παρεμβάσεις

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Περί Ψυχής - Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο από τη Διεθνή Ένωση Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Λίλιαν Καρρά
Απόφοιτη Ψυχολογίας- Ψυχοθεραπεύτρια

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής έχουν χαρακτηριστεί ως ένα ζήτημα «υψηλού ενδιαφέροντος για το κοινό, περίπλοκο για τους ερευνητές και πρόκληση για τους κλινικούς». Αποτελούν μία κατηγορία διαταραχών, πολύ συχνή στο γενικό αλλά και στο φοιτητικό πληθυσμό. Παρότι μέχρι τώρα η εμφάνιση τους θεωρούνταν συχνή στις νεαρές γυναίκες, λόγω της «τάσης για λεπτό σώμα», ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια οι άντρες φαίνεται να αναπτύσσουν εξίσου δυσλειτουργικές στάσεις και συμπεριφορές, λόγω μίας αυξανόμενης τάσης για «μυώδη σώμα».
Ένα μεγάλο μέρος των ατόμων δεσμεύονται σε δυσλειτουργικές στάσεις απέναντι στην διατροφή και διαταραγμένες συμπεριφορές που δυσφορούν το άτομο και καταναλώνουν αρκετό χρόνο από την καθημερινότητα του αλλά που δεν ανήκουν σε κάποια κλινική κατηγορία. Αυτές οι συμπεριφορές συλλογικά μπορούν να ονομαστούν «διαταραγμένη διατροφή» και είναι αρκετά συνηθισμένη τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες.
Τα άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, εμφανίζουν σημαντικές δυσκολίες όσον αφορά την προσωπικότητά τους, τη σχέση τους με τον εαυτό τους και τους γύρω τους, ενώ δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις τεράστιες πιέσεις που προκύπτουν από την κοινωνικά, ειδικά την δυτική, από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και από την ίδια την οικογένεια και τους συνομηλίκους του ατόμου.

Στο σεμινάριο θα συζητηθούν:
Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής : ορισμοί, διαγνωστικά κριτήρια, επιδημιολογικά στοιχεία, κλινικές εκδηλώσεις και επιπτώσεις (βιολογικές, κοινωνικές και ψυχολογικές)
Η πιθανή αιτιοπαθογένεια τους με βάση το βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο
Ειδικά θέματα, όπως η εικόνα του σώματος, το κοινωνικό σωματικό άγχος, η τελειοθηρία, η διατροφή ως ρυθμιστής του συναισθήματος, η επίδραση της οικογένειας και ο ρόλος των ΜΜΕ.
Διαταραχές πρόσληψης τροφής και φύλο.
Θεραπευτικές παρεμβάσεις
Κλινικά περιστατικά – Συζήτηση

Πληροφορίες συμμετοχής

ΚΟΣΤΟΣ: 25 ευρώ
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης
Η παρακολούθηση των σεμιναρίων γίνεται μέσω της εφαρμογής Webex

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.