Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Παιδική εκμετάλλευση – Child Sexual Tourism

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Ενάργεια Μ.Κ.Ο ενάντια στην παιδική και εφηβική κακοποίηση
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ηλιοπούλου Τριανταφυλλιά
Κοινωνική Εργασία (BA), Εγκληματολογία και Ποινικό Δίκαιο (MSc), Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Περιγραφή σεμιναρίου

Το φαινόμενο της παιδικής εκμετάλλευσης τα τελευταία χρόνια έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις ενώ ως φαινόμενο έχει διττή φύση. Από τη μια πλευρά έχουμε να αντιμετωπίσουμε την παιδική εκμετάλλευση στα πλαίσια της παιδικής εργασίας και της δουλείας όπου τα παιδιά ζουν και εργάζονται υπό απάνθρωπες συνθήκες και πεθαίνουν χωρίς να μπορούν να προασπιστούν τα δικαιώματά τους, ενώ από την άλλη πλευρά, έχουμε το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης όπου οι θύτες ταξιδεύουν ανά τον κόσμο δημιουργώντας ένα νέο είδος τουρισμού, αυτό του child sexual tourism. Τα παιδιά εργάζονται σε οίκους ανοχής, συχνά υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ενώ πολλές φορές σε τέτοιου είδους οίκους ανοχής λαμβάνουν χώρα γυρίσματα σαδομαζοχιστικών films τα οποία σε δεύτερο χρόνο διακινούνται ως υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Παρατηρούμε λοιπόν μια τραγική μετεξέλιξη του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης η οποία πλέον εξαπλώνεται με ρυθμούς φαινομένου των ντόμινων και με συνέπειες που αγγίζουν όχι μόνο τα ίδια τα παιδιά αλλά και ολόκληρες κοινωνίες δημιουργώντας ένα νοσηρό πολιτισμό.
Στο σεμινάριο θα αναλυθούν τα χαρακτηριστικά και των δυο φαινομένων, θα μελετηθούν οι διαστάσεις και οι συνέπειες αυτών και εν τέλει θα συζητηθούν οι πολιτικές παρέμβασεις και αντιμετώπισης.

Θεματολογία Σεμιναρίου:
Το φαινόμενο της παιδικής εργασίας – δουλείας
Το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης
Χαρακτηριστικά των φαινομένων
Ατομικές και κοινωνικές συνέπειες
Χαρακτηριστικά θυτών – θυμάτων
Παρέμβαση – αντιμετώπιση – πρόληψη

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος: 10 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.