Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Διαφοροποιημένη διδασκαλία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Δυσλεξία, Μαθησιακές Δυσκολίες και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Παντελιάδoυ Σουζάνα

Σε ποιους απευθύνεται

Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, κάθε βαθμίδας, γενικής καιειδικής αγωγής και σε απόφοιτους που ενδιαφέρονται να εργασθούν σε σχολικό πλαίσιο.

Σκοπός

Στο εργαστήριο αυτό οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες καλούνται να κατανοήσουν σε βάθος την έννοια και το περιεχόμενο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας και να καλλιεργήσουν σχετικές με την διαφοροποίηση πρακτικές δεξιότητες. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες/ουσες στο τέλος του εργαστηρίου:
α) θα είναι σε θέση να ερμηνεύσουν όλες τις συνιστώσες της διαφοροποιημένης διδασκαλίας και να εντοπίσουν τους τρόπους αξιοποίησης στη γενική και ειδική αγωγή,
β) θα είναι σε θέση να προτείνουν κατάλληλες ανά γνωστικό αντικείμενο και επίπεδο εκπαίδευσης στρατηγικές διαφοροποίησης και
γ) θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν πρακτικές λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα διαφοροποίησης της διδασκαλίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το εργαστήριο έχει διάρκεια 12 ώρες και ολοκληρώνεται σε τρεις συναντήσεις.

Στην πρώτη συνάντηση, αναλύεται η σχέση μεταξύ της μάθησης, των αρχών της διαφοροποιημένης διδασκαλίας και της σχολικής πραγματικότητας. Περιγράφονται επίσης οι βασικές συνιστώσες της διαφοροποίησης και οι αντίστοιχες στρατηγικές και τεχνικές υλοποίησης μια διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε ζητήματα αξιολόγησης, ομαδοποίησης και διαχείρισης της τάξης.

Στη δεύτερη συνάντηση, γίνεται σε βάθος ανάλυση συγκεκριμένων στρατηγικών διαφοροποίησης, εξοικείωση με τις διδακτικές εφαρμογές και ανάπτυξη δραστηριοτήτων από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες. Στη συνάντηση αξιοποιούνται μελέτες περιπτώσεων διαφοροποιημένης διδασκαλίας και περιπτώσεις που προτείνονται από τους/τις εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διαβάθμιση της διδασκαλίας. Σε αυτή τη συνάντηση, οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν να κάνουν μια μικρή εργασία εφαρμογής.

Στην τρίτη συνάντηση, οι εργασίες των συμμετεχόντων/ουσών συζητιούνται και οι εκπαιδευτικοί καθοδηγούνται στην βελτίωση και διεύρυνση της διαφοροποίησης που έχουν καταθέσει. Επιπλέον, παρουσιάζονται ολοκληρωμένες προτάσεις διαφοροποίησης της διδασκαλίας σε συγκεκριμένες ενότητες από τα αναλυτικά προγράμματα.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Πληροφορίες συμμετοχής

ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Κόστος 100 μέχρι 24/10/2014
Κόστος 120 από 25/10/2014 μέχρι 31/10/2014 ευρώ.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.