Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

MARTE MEO PRACTITIONER ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Marte Meo Hellas
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Μαρία Σταματάκη, ECP Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Marte Meo Supervisor

Σε ποιους απευθύνεται

Η Brace Social Coop & η Marte Meo Hellas σας προσκαλούν στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Marte Meo Practitioner", που αφορά σε κάθε ειδικευόμενο ή επαγγελματία του χώρου της Ψυχικής Υγείας, Σύμβουλο, Ψυχολόγο ή Ψυχοθεραπευτή, ο οποίος ενδιαφέρεται να εξελίξει και να εμπλουτίσει τα μέσα που διαθέτει για τη στήριξη μιας οικογένειας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Marte Meo («Με τις Δικές σου Δυνάμεις») αποτελεί μια διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνική και ευρύτατα εφαρμοσμένη σε πάνω από σαράντα (40) χώρες. Ως μέθοδος Συμβουλευτικής και Ψυχοεκπαίδευσης, μπορεί να εφαρμοστεί σε ατομική συμβουλευτική, σε συμβουλευτική ζεύγους και στη ψυχοεκπαίδευση οικογένειας.
Η αποκατάσταση της επαφής σε τραυματισμένες σχέσεις και η διαμόρφωση συνθηκών ασφαλούς σύνδεσης γίνονται αντιληπτές μέσω της τεχνικής Marte Meo με ένα νέο τρόπο. Τα σαφή και συγκεκριμένα βήματα παρέμβασης προσφέρουν έναν πρακτικό οδηγό στον ειδικό, για την ουσιαστική προαγωγή της συναισθηματικής και νοητικής ανάπτυξης των συμβουλευόμενων.
Στην εκπαιδευτική βαθμίδα "Marte Meo Practitioner" ο συμμετέχων, έχει την ευκαιρία να εμβαθύνει στον τρόπο που ο ίδιος συνδέεται και επικοινωνεί και ταυτόχρονα να εντοπίζει τα σημεία, στα οποία θα μπορούσε να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών του. Επιπρόσθετα, αποκωδικοποιεί την αναπτυξιακή διαδικασία και εκπαιδεύεται στον εντοπισμό των ευκαιριών για στήριξη της συναισθηματικής και νοητικής ανάπτυξης.
Τα ιδιαίτερα ισχυρά οφέλη που αποκομίζει κάθε Marte Meo Practitioner, είναι η απόκτηση μιας νέας θετικής οπτικής και η δυνατότητα αλλαγής της καθημερινής αλληλεπίδρασης, τόσο του ιδίου, όσο και των συμβουλευόμενων του.

Θεματικές Ενότητες:
• Η οπτική Marte Meo για την επικοινωνία και την αναπτυξιακή διαδικασία.
• Το Marte Meo και η χρήση του από τον Ειδικό Ψυχικής Υγείας και τον Οικογενειακό Θεραπευτή. Δυνατότητες παρέμβασης στα υποσυστήματα μιας οικογένειας από τον Marte Meo Ειδικό.
• Δημιουργία ασφαλούς πρόσδεσης ανάμεσα σε γονέα και παιδί. Στάδια ανάπτυξης του παιδιού και γονεϊκός ρόλος. Στήριξη της συναισθηματικής και νοητικής ανάπτυξης των παιδιών. Ενίσχυση αδελφικού δεσμού.
• Έφηβος και στήριξη της ανάπτυξής του. Ενίσχυση των δεξιοτήτων επικοινωνίας και σύνδεσης με ομότιμους και γονείς.
• Ζευγάρι και αλλαγή της καθημερινής αλληλεπίδρασης

Η εκπαίδευση στηρίζεται στην ανάλυση βιντεοσκοπημένου υλικού, τόσο των εκπαιδευτών, όσων και των εκπαιδευομένων και την πρακτική εξάσκηση εφαρμογής των στοιχείων επικοινωνίας του Marte Meo.

Η παρακολούθηση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιημένου τίτλου “Marte Meo Practitioner”, ο οποίος χορηγείται απευθείας από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Marte Meo International.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: έξι (6) ημέρες. Θα πραγματοποιηθεί σε τρία Σαββατοκύριακα.
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 28-29/11/2015, 09-10/01/2016, 20-21/02/2016
Σάββατο & Κυριακή: 09:30-14:30
Κόστος: 490 ευρώ (περιλαμβάνεται εκπαιδευτικό υλικό & κόστος πιστοποίησης)
Δυνατότητα καταβολής 3 δόσεων
Ειδικές Μειώσεις: -15% για φοιτητές & ανέργους -10% για εφάπαξ εξόφληση έως την έναρξη του προγράμματος

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.