Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Professional Certificate Δυσφαγία: από τη Θεωρία στην Κλινική Πρακτική

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Mediterranean Professional Studies
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Εξειδικευμένοι καθηγητές του Mediterranean Professional Studies

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
- Τελειόφοιτους φοιτητές Λογοθεραπείας (ΑΤΕΙ και Ιδιωτικών Κολλεγίων).
- Πτυχιούχους τμημάτων Λογοθεραπείας (ΑΤΕΙ, Ιδιωτικών Κολλεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής).
- Μεταπτυχιακούς Φοιτητές των προγραμμάτων:
- Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τομέας Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Πρόγραμμα: «Ειδική Αγωγή, Λογοθεραπεία – Συμβουλευτική » - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιον Αθηνών, Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία , Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: Ειδική Αγωγή
- Επαγγελματίες Λογοθεραπευτές (Λογοθεραπευτές – Επαγγελματίες που εργάζονται σε πλαίσια όπου αντιμετωπίζονται περιστατικά λαρυγγεκτομηθέντων, τραχειοτομιθέντων ασθενών, ισχαιμικά – αγγειακά – εγκεφαλικά επεισόδια, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.λπ.)

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα της Δυσφαγίας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα αναλυθεί η αξιολόγηση και η αντιμετώπιση της Δυσφαγίας, θα εξετασθεί η φυσιολογική μάσηση και κατάποση, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να προσδιορίσουν τα επίπεδα βλαβών βάσει ιατρικών εξετάσεων. Ακόμα θα αποκτήσουν την ικανότητα να αξιολογήσουν τις στοματικές, φαρυγγικές και λαρυγγικές δομές. Οι συμμετέχοντες θα διενεργήσουν και θα σχεδιάσουν ολοκληρωμένες αξιολογήσεις διαφόρων περιστατικών. Επίσης, θα εκπαιδευτούν στην χρήση διαφόρων εναλλακτικών τεχνικών προσέγγισης διαφόρων ειδών δυσφαγίας, καθώς και στον σχεδιασμό κατάλληλου θεραπευτικού πλάνου, βασισμένο στη διαγνωστική διαδικασία. Τέλος, θα εξασκηθούν στην συγγραφή πλήρους και συνοπτικής δυσφαγιολογικής αναφοράς.

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε δέκα (10) διδακτικές συναντήσεις με φυσική παρουσία, διάρκειας 3 ωρών, οι οποίες περιλαμβάνουν εισηγήσεις, εργαστήρια και παρουσιάσεις οπτικοακουστικού υλικού. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι η συμπλήρωση 40 ωρών κλινικής πρακτικής. Παρέχεται ευελιξία στο ωράριο πρακτικής εφαρμογής (κυρίως πρωινά/ ελάχιστα απογευματινά), ώστε να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων φοιτητών αλλά και των κατοίκων της περιφέρειας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρακτική εκμάθηση δεξιοτήτων αντιμετώπισης δυσφαγικών ασθενών. Οι θεματικές ενότητες είναι δομημένες έτσι, ώστε να γίνεται μια σύντομη παρουσίαση της διδακτικής ύλης και εν συνεχεία να εφαρμόζονται πρακτικά διάφορες τεχνικές σε περιστατικά. Η διδακτική ύλη εμπλουτίζεται από την επαγγελματική εμπειρία των καθηγητών, οι οποίοι παράλληλα με την ακαδημαϊκή τους ιδιότητα εργάζονται ως δυσφαγιολόγοι.

Βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 (Mediterranean Professional Studies) εγκεκριμένο και αδειοδοτημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων ΕΟΠΠΕΠ.

Πληροφορίες συμμετοχής

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική
Διάρκεια: 70 ώρες

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.