Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Advanced Professional Diploma in Cognitive Behavioural Therapy (CBT)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Mediterranean Professional Studies
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Εξειδικευμένοι καθηγητές του Mediterranean Professional Studies

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
- Επαγγελματίες ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές/τριες και σύμβουλους ψυχικής υγείας διαφόρων θεραπευτικών προσεγγίσεων που επιθυμούν να ενσωματώσουν γνωσιακές-συμπεριφοριστικές τεχνικές στη δουλειά τους.
- Εργαζόμενους/ες σε χώρους ψυχικής υγείας (ιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές/τριες, εργοθεραπευτές/τριες), οι οποίοι/ες αναζητούν επαγγελματική εξέλιξη και διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.
- Νέους πτυχιούχους, φοιτητές/τριες, σπουδαστές/τριες ψυχολογίας και ανθρωπιστικών - κοινωνικών επιστημών.

Σκοπός

 Ο σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες/ουσες την γνώση και θεμελίωση γνωσιακών συμπεριφοριστικών μοντέλων, θεωρητικών εννοιών και μεθόδων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα παρέχει ένα πλαίσιο εκπαίδευσης, επαγγελματικής ειδίκευσης και κατάρτισης στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (CBT).

Θα εξεταστούν θέματα που σχετίζονται με την θεωρία και πρακτική, όπως η συσχέτιση ανάμεσα στην CBT θεωρία και θεραπεία, η εφαρμογή της CBT σε ένα εύρος διαταραχών και ομάδων πελατών και η παρουσίαση ερευνητικών δεδομένων. Θα δοθεί έμφαση στην ορθή αξιολόγηση περιστατικών, στην διατύπωση περιστατικού και στην ανάπτυξη και εφαρμογή εξατομικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης. Ο ρόλος της θεραπευτικής σχέσης στην CBT καταλαμβάνει κεντρική θέση στην θεματική του προγράμματος – εξετάζεται η θεραπευτική συμμαχία, η συνεργατική σχέση ως διευκολυντικός μοχλός στην επίτευξη των θεραπευτικών στόχων και της θεραπευτικής αλλαγής. Η εκπαίδευση εστιάζει, επίσης, σε πρακτικές κλινικές δεξιότητες και εκμάθηση σε συγκεκριμένες γνωσιακές και συμπεριφοριστικές τεχνικές και στρατηγικές, μέσα από παιχνίδι ρόλων και βιωματικά εργαστήρια σε μικρές ομάδες. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι η συμπλήρωση 150 ωρών εποπτευόμενης πρακτικής άσκησης με περιστατικά σε πλαίσια και φορείς παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης.

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε 312 ώρες με φυσική παρουσία. Παρέχεται ευελιξία στο ωράριο παρακολούθησης (πρωινά/απογευματινά τμήματα ή Σάββατα), ώστε να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων φοιτητών αλλά και των κατοίκων της περιφέρειας.

Στην εκπαίδευση παρουσιάζονται οι βασικές θεωρητικές αρχές της Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής Θεραπείας με 150 ώρες εποπτευόμενης πρακτικής άσκησης. Το περιεχόμενο του εστιάζει σε πρακτικές κλινικές δεξιότητες, ενώ η διδασκαλία έχει βιωματικό χαρακτήρα, με παιχνίδια ρόλων και εργαστήρια μικρών ομάδων. Οι διδάσκοντες έχουν πολυετή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία (CBT).

Το πρόγραμμα οδηγεί σε επαγγελματική επάρκειαγια την άσκηση της Συμβουλευτικής, καθώς πληρεί τις προϋποθέσεις για ένταξη στην Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και στο European Association for Counselling (EAC).

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 312 ώρες
Γλώσσα: Ελληνική

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.