Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

SUMMER SCHOOL: SPECIAL EDUCATION, REHABILITATION AND ARTS

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Οι συντονιστές, o καθηγ. Δημήτριος Γουδήρας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η καθηγ. Britta Gebhard του Πανεπιστημίου Oldenburg έχουν συγκεντρώσει ομιλητές από την Ελλάδα και τη Γερμανία, επιστήμονες, επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο, εκπροσώπους των θεσμών της κοινωνικής πρόνοιας και θεραπευτές.
Συγκεκριμένα, οι ομιλητές είναι καθηγητές και ερευνητές πανεπιστημιακών τμημάτων που έχουν ως αντικείμενο την κατάρτιση και αποκατάσταση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες, ειδικοί εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, έμπειροι και εξειδικευμένοι επαγγελματίες (ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, φυσιοθεραπευτές), κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών διπλωμάτων με μεγάλη εμπειρία που απασχολούνται σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα κατάρτισης και αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
• εκπαιδευτικούς,
• επαγγελματίες της ειδικής αγωγής, εκπαίδευσης και αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες,
• φοιτητές και αποφοίτους σε αυτά τα αντικείμενα που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο χώρο και να πάρουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις με αντικείμενο την κατάρτιση και αποκατάσταση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες, καινοτόμα προγράμματα και εργαστήρια εκπαιδευτικών εφαρμογών σε ειδικά σχολεία και ιδρύματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος θα γίνουν επισκέψεις σε ιδρύματα και ειδικά σχολεία (Εταιρία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, Κέντρο Περιθάλψεως Παίδων (ΚΕ.ΠΕ.Π.) «Άγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης, Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Άγιος Παντελεήμων», Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), Θεσσαλονίκη).

* Σημείωση: το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 30 ώρες, 25-29 Αυγούστου
Δίδακτρα: 100 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.