Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Σε ποιους απευθύνεται

Το μάθημα απευθύνεται σε άτομα που έχουν ολοκληρώσει βασικές σπουδές ψυχολογίας και επιθυμούν να εμβαθύνουν διευρύνοντας τις γνωσεις τους γύρω από τον τομέα αυτό.

Σκοπός

 Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εξοικειώσει τους σπουδαστές με τις βασικές αρχές και τις κλινικές εφαρμογές της νευροψυχολογίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πλαίσιο αυτού του σεμιναρίου αφορά στην εξοικείωση των σπουδαστών με τις δομικές αρχές και τις κλινικές εφαρμογές της νευροψυχολογίας.
Γνωρίζοντας σταδιακά την ανάπτυξη της θεωρίας της νευροψυχολογίας, καθώς και τα ανατομικά στοιχεία της σύστασης του ανθρωπινου εγκεφάλου, θα μελετήσουμε τις ψυχονοητικές του λειτουργίες και τη σύνδεση τους με τη δομή αυτού.
Η εστίαση στις βασικές νευρολογικές και ψυχικές παθήσεις, εκεί όπου η ανθρώπινη συμπεριφορά νόηση, λειτουργικότητα και συναίσθημα διαταράσσεται και διαταράσσει, στοχεύει στη δημιουργία μιας βαθύτερης επιστημονικής γνώσης και κατανόησης.
Η εξοικείωση με αντιπροσωπευτικές νευροψυχολογικές δοκιμασίες για την αξιολόγηση των νοητικών λειτουργιών, θα πραγματοποιείται με τη συνδρομή των μεθοδολογικών αρχών της νευροψυχολογικής αξιολόγησης.
Η αναφορά, τέλος, στις σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις θα μας βοηθήσει ετσι ώστε να συνδέσουμε τις εγκεφαλικές δομές και λειτουργίες του εγκεφάλου με την αντιληπτική ικανότητα του και κατ΄επέκταση με την εν δυνάμει εκφραστική ικανότητα του ατόμου να δημιουργεί τέχνη αλλά και να νοηματοδοτεί τα αντικείμενα αυτής.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το σεμινάριο διεξάγεται μια φορά το μήνα, Σάββατο 14:00- 17:00, από Οκτώβριο 2017 – Ιούνιο 2018 και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 350 Ευρώ.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.