Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΔΥΣΛΕΞΙΑ: Πώς να Βοηθήσουμε το Δυσλεξικό Παιδί μας ν' Αντιμετωπίσει τα Μαθησιακά του Προβλήματα

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Γιάννης Μπασλής
Πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής, Θεσσαλονίκη. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία απ' όπου πήρε το Diploma in Educational Studies από το Πανεπιστήμιο του Leicester και το Master of Education από το Πανεπιστήμιο του Bath. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Κοινωνιογλωσσολογία. Ως μεταδιδακτορικός υπότροφος διεξήγαγε κοινωνιογλωσσική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ. Δίδαξε κοινωνιογλωσσολογία και διδακτική της γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στα ΠΕΚ Αθηνών και στο πρόγραμμα «εξομοίωσης» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε στο Κολλέγιο Αθηνών προσφέροντας τις υπηρεσίες του από τις θέσεις του Υποδιευθυντή και Διευθυντή Γυμνασίου. Υπήρξε Ακαδημαϊκός Διευθυντής των σχολείων της “ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΖΗΡΙΔΗ”. Συνέγραψε 28 βιβλία και πάνω από 100 μελέτες σχετικές με τη «γλώσσα». Είναι Διευθυντής του περιοδικού «Γλώσσα» και συντάκτης του περιοδικού "Νέα Παιδεία".

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε γονείς και δασκάλους που θέλουν να κατανοήσουν το πρόβλημα και ν’ αποκτήσουν την αναγκαία γνώση, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους να ξεπεράσει τα περισσότερα από τα μαθησιακά προβλήματα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ο όρος δυσλεξία χρησιμοποιείται για να δηλώσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί στην ανάγνωση, την ορθογραφημένη γραφή και την κατανόηση όσων διαβάζει. Δυσλεξικό επομένως θεωρείται το έξυπνο κατά τα άλλα παιδί που δυσκολεύεται να μάθει να διαβάζει και να γράφει ορθογραφημένα. Στο μάθημα παρουσιάζεται ένα πρόγραμμα με το οποίο ο γονιός ή ο δάσκαλος είναι σε θέση να βοηθήσει το δυσλεξικό παιδί. Μερικά από τα θέματα που συζητούνται είναι: – Τα χαρακτηριστικά της δυσλεξίας. Δυσκολίες στην ανάγνωση, γραφή και ορθογραφία – Μορφές δυσλεξίας – Προβλήματα προφορικής επικοινωνίας – Προβλήματα ανάγνωσης και γραφής. Προγράμματα ανάγνωσης και γραφής για δυσλεξικά παιδιά – Προβλήματα και προγράμματα για τις μικρές και τις μεγάλες τάξεις – Πρόγραμμα ενίσχυσης του ηθικού των δυσλεξικών παιδιών

Πληροφορίες συμμετοχής

Τρίτη / 5:30-7:00, Διάρκεια: 10 εβδομάδες
Κόστος: 190 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.