Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ταχύρρυθμο Σεμινάριο Εισαγωγής στη Συμβουλευτική

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το παρόν σεμινάριο του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, διάρκειας 100 ωρών, απευθύνεται σε ειδικούς και σπουδαστές που σχετίζονται άμεσα με το χώρο της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους, ψυχοθεραπευτές, παιδαγωγούς).

Περιγραφή σεμιναρίου

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με τη συμβουλευτική διαδικασία, η ενημέρωση για τα συμβουλευτικά αιτήματα, η γνωριμία με τις μεθόδους συμβουλευτικής παρέμβασης, η πρακτική εφαρμογή τους από τους συμμετέχοντες, και κυρίως η ανάπτυξη των συμβουλευτικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Στο σεμινάριο δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική άσκηση, στις βιωματικές ασκήσεις και το παίξιμο ρόλου.

Η χρησιμότητα του σεμιναρίου έγκειται στο γεγονός ότι, ανεξαρτήτως της προσέγγισης και της ψυχοθεραπευτικής εκπαίδευσης κάθε ειδικού, είναι απαραίτητη η γνώση και εφαρμογή των βασικών τεχνικών και δεξιοτήτων της συμβουλευτικής, καθώς ένα σεβαστό ποσοστό των πελατών που απευθύνονται σε ειδικούς ψυχικής υγείας αιτούνται συμβουλευτικής υποστήριξης.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις εξής ενότητες
Α. εισαγωγή στη συμβουλευτική: Συμβουλευτική διαδικασία, στάδια συμβουλευτικής, τεχνικές συμβουλευτικής, δεοντολογικά ζητήματα, οριοθέτηση συμβουλευτικής διαδικασίας
Β. δεξιότητες συμβούλου: Δημιουργία σχέσης, διερεύνηση αιτημάτων, τρόποι συμβουλευτικής αντιμετώπισης της αντίστασης στην αλλαγή, διαχείριση συγκρούσεων
Γ. δεξιότητες επικοινωνίας: εξοικείωση και εξάσκηση των συμβουλευτικών δεξιοτήτων επικοινωνίας, όπως ενσυναίσθηση, προσεκτική ακρόαση κα
Δ. εφαρμογή: Χρήση κλινικών παραδειγμάτων, εξάσκηση σε πραγματικά περιστατικά, παρουσίαση τεχνικών από την εισηγήτρια, γραπτές αναλύσεις περιστατικών, ασκήσεις εφαρμογής των τεχνικών, παίξιμο ρόλου, προσομοίωση συνεδριών.

Χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης

Πληροφορίες συμμετοχής

- Το πρόγραμμα διεξάγεται με τον εξής τρόπο: 25 συναντήσεις διάρκειας 4 ώρες η κάθε μία. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται ημέρα Τετάρτη ώρες 18.00- 22.00.

- Κόστος συμμετοχής
Ιδιώτες: 900 ευρώ
Φοιτητές/Άνεργοι/Εφάπαξ πληρωμή: 750 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.