Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Η Τέχνη και η Κίνηση Μιλάει και Θεραπεύει Μέσα από Δυο Φωνές

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Gestalt Instiute of San Francisco Greece
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ο Morgan Goodlander MA, ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην Ψυχοθεραπεία Gestalt το 1978, στο Ινστιτούτο Gestalt της Νέας Ορλεάνης. Ύστερα από 10 χρόνια ομαδικής ψυχοθεραπείας και εκπαίδευσης, μεταφέρθηκε στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια, όπου και ίδρυσε το Ινστιτούτο Gestalt της Σάντα Κρουζ. Το 1998 έγινε διευθυντής του Ινστιτούτου Gestalt του Σαν Φρανσίσκο, καθώς και διευθυντής εκπαιδευτικού προγράμματος για τα μέλη του προσωπικού του παγκοσμίου φήμης Ινστιτούτου Esalen, εκεί όπου άνθισε το κίνημα της ανθρωπιστικής ψυχολογίας, και όπου ο Fritz Perls ανέπτυξε και εξέλιξε, μέσω των σεμιναρίων του, την Ψυχοθεραπεία Gestalt. Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας σχεδίασε πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt με σημαντικούς εκπαιδευτές της όπως τον Joseph Zinker από το Κλίβελαντ, τον Bud Feder από τη Νέα Υόρκη, τον Serge Ginger από το Παρίσι, την Anne Teachworth από τη Νέα Ορλεάνη, τον Gonzague Masquelier από το Παρίσι, τον John Soper από το Ινστιτούτο Esalen, τον Masa Momotake από την Ιαπωνία και τον σημερινό διευθυντή του Ινστιτούτου Esalen, Gordon Wheeler. Επιπρόσθετα, ο Morgan έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε Υφιστάμενους Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Association for the Advancement of Gestalt Therapy (AAGT) για περισσότερα από 6 χρόνια. Ο Morgan διεξάγει σεμινάρια Gestalt σε 15 χώρες και τελευταία το ενδιαφέρον του εστιάζεται στην εκπαίδευση Gestalt στην Ιαπωνία, όπου διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt σε 6 πόλεις.

Περιγραφή σεμιναρίου

1ο Αυτοτελές Εργαστήριο: Κυριακή 15 Ιουνίου 2014
Θεραπεία μέσω Τέχνης & Σωματικός Συντονισμός

Η διαδικασία μετασχηματισμού των σωματικών μας αισθήσεων σε σωματικό διάλογο και καλλιτεχνική συν-δημιουργία.
Το νευρωνικό δίκτυο που δημιουργείται μεταξύ των συμμετεχόντων, μέσα από τη σωματοποίηση (embodiment) και την καλλιτεχνική συν-δημιουργία.
Πρακτική εφαρμογή των μεθόδων σε δυάδες (θεραπευόμενος – θεραπευτής).

Κατά κύριο λόγο η Θεραπεία Μέσω Τέχνης (Art Therapy) έχει χρησιμοποιηθεί ως ένα εργαλείο για να βοηθήσει τους θεραπευόμενους να εκφράζουν με δημιουργικό τρόπο τις εσωτερικές τους συγκρούσεις και τις μύχιες αναζητήσεις τους. Η διεργασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας ήταν μια σόλο πρακτική επικεντρωμένη γύρω από το άτομο και τον εσωτερικό του κόσμου.

Η Σχεσιακή Θεραπεία Μέσω Τέχνης εισάγει μια ριζικά καινούργια αντίληψη σχετικά με την καλλιτεχνική δημιουργία, η οποία θεωρεί την Τέχνη ως μια συ-δημιουργία ανάμεσα στον πελάτη και στον θεραπευτή, στο άτομο και την κοινότητα. Ενσωματώνοντας θεωρητικές έννοιες από τη Διαπροσωπική Θεωρία, τη Διαλογική Θεραπεία, τον Επιστημολογικό Κονστρουκτιβισμό και την Θεωρία Πεδίου της Gestalt μπορούμε να επανατοποθετήσουμε τη Θεραπεία Μέσω Τέχνης σε ένα ευρύτερο σχεσιακό πλαίσιο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα καινούργιο είδος καλλιτεχνικής δημιουργίας που επεκτείνεται πέρα από τον ατομικό ψυχισμό στο συλλογικό κοινωνικό πεδίο, εκεί όπου μπορεί ευκολότερα να επιτευχθεί θεραπεία σε βάθος και αμοιβαία αυτορρύθμιση.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το σεμινάριο θα γίνει στα αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά.
Κόστος Συμμετοχής: 85 ευρώ
Έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, Φοιτητές, Άνεργοι: 65 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.