Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Διαγνωστική Αξιολόγηση και αντιμετώπιση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών στο Δημοτικό Σχολείο: Δυσλεξία, Δυσορθογραφία, Δυσαριθμησία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Η Σταμπουλοπούλου Μαρία είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει κάνει Μεταπτυχιακές Σπουδές και Μετεκπαιδεύσεις στο χώρο της Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει εκπαιδευτεί στην ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση, τις διαταραχές συμπεριφοράς, τις μαθησιακές δυσκολίες καθώς και τις αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός, νοητική υστέρηση).

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθυνεται σε γονεις, παιδαγωγούς, φοιτητές, ειδικους ψυχικής υγείας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να συμβάλει στην επιστημονική επιμορφωτική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών για το θέμα των μαθησιακών δυσκολιών. Το πλαίσιο του σεμιναρίου διέπεται από την εξής βασική αρχή: Προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να αντιμετωπίζουν σωστά και εξατομικευμένα τη διαφορετική περίπτωση της μαθησιακής δυσκολίας του κάθε μαθητή, θα πρέπει η κατάρτισή τους να ακολουθήσει το μοντέλο «εκ των κάτω προς τα άνω» , δηλαδή από τη φυσιολογική μάθηση προς τη μάθηση με δυσκολίες. Έτσι θα πρέπει να θεωρείται η προσέγγιση αυτή, ως αυτονόητος μονόδρομος, εάν θέλουμε οι δάσκαλοι « να ενεργούν ξέροντας για ποιο λόγο κάνουν αυτό που κάνουν σε κάθε περίπτωση μαθητή με μαθησιακές δυσκολίες και, συνεπώς να μπορούν να εξηγούν και να τεκμηριώνουν τις εκπαιδευτικο-διδακτικές ενέργειές τους.

Πληροφορίες συμμετοχής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/05/2014 ΩΡΕΣ 13:00-16:00
ΔΕΥΤΕΡΑ 12/05/2014 ΩΡΕΣ 19:00-22:00
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 70 ΕΥΡΩ (ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΗΜΕΡΕΣ)
60 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ & ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.