Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Διαχείριση προβλημάτων/κρίσεων σχολικής τάξης

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού: Educate the Educators
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Β. Βουβονίκος, Καθηγητής Γυμνασίου-Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται στο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΕΙ καθώς και σε καθηγητές/ δασκάλους/ φοιτητές που δεν εργάζονται στο ΕΕΙ.

Σκοπός

Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας να μοιραστούν με συναδέλφους τους τις γνώσεις και δεξιότητές τους σε συγκεκριμένους τομείς της διδακτικής πράξης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης /ανάπτυξης των εκπαιδευτικών το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό ΄Ιδρυμα, (Κολλέγιο Αθηνών –Κολλέγιο Ψυχικού) προσφέρει το πρόγραμμα “Teachers Training Teachers”, σειρά μαθημάτων, διάρκειας δύο ή τριών διδακτικών περιόδων, με πρακτικό χαρακτήρα και άμεση σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού. Η σχολική τάξη αποτελεί ένα μικρό αλλά δυναμικό κοινωνικό σύστημα, με πολλές παραμέτρους. Οι παράμετροι αυτές αλληλεπιδρούν και διαμορφώνουν μια ιδιότυπη δυναμική στη συμπεριφορά των μαθητών και στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Γι’ αυτό οι γνώσεις και οι δεξιότητες διαχείρισης της σχολικής τάξης αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο ότι αποτελούν πρωταρχικά προσόντα του εκπαιδευτικού.

Το σεμινάριο αυτό διακρίνεται σε δύο μέρη: α) το θεωρητικό, στο οποίο θα γίνει παρουσίαση-συζήτηση του θέματος με βάση την τρέχουσα βιβλιογραφία και β) το πρακτικό, στο οποίο θα γίνει «μελέτη περίπτωσης/-εων» (case study).

Στόχος είναι ο εκπαιδευτικός να μπορεί να εντοπίζει τα προβλήματα που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της τάξης, να είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις αιτίες και τους τρόπους εκδήλωσης προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο και να αντιμετωπίζει θέματα ειδικών προβλημάτων διαχείρισης της σχολικής τάξης πέρα από το επίπεδο της πρόληψης και της διάγνωσης.

Χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.