Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Αισθητηριακές διαταραχές και οι επιπτώσεις τους στην ανάπτυξη του λόγου

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Ευρυμάθεια
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Μάρθα Πεόγλου, Λογοπαθολόγος / Εκπαιδευτικός κωφών – βαρηκόων
Αποφοίτησε το 1993 από το Πανεπιστήμιο "Sant-Kliment Ohridski" Σόφια Βουλγαρίας με ειδικότητα Λογοπαθολόγου (Master of Arts) και Εκπαιδευτικού Κωφών/Βαρηκόων. Από το 1994 είναι μέλος του ΠΣΛ (Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών) και από τότε δραστηριοποιείται σε χώρους ψυχικής υγείας με την ειδικότητα του λογοπαθολόγου. Είναι ιδρυτικό μέλος και επόπτρια μη κερδοσκοπικών φορέων ψυχικής υγείας στη Χίο και στη Σαλαμίνα. Επίσης είναι επόπτρια και υπεύθυνη εποπτίας κλινικής άσκησης φοιτητών του τμήματος ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και φοιτητών Λογοθεραπείας ΤΕΙ Ιωαννίνων και Πατρών. Τέλος, είναι ιδρύτρια και ενεργό μέλος Ιατροπαιδαγωγικού φορέα (για τέσσερα έτη, 1998-2002) στο δήμο Ν. Ιωνίας στα πλαίσια κοινωνικής πολιτικής.

Σε ποιους απευθύνεται

Τα σεμινάριο αυτό απευθύνεται στους Ειδικούς της Ψυχικής Υγείας που ασχολούνται με άτομα με αισθητηριακές διαταραχές η που θέλουν να ενημερωθούν για τις δυσκολίες αυτών (Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Εκπαιδευτικοί, Ψυχολόγοι).

Περιγραφή σεμιναρίου

Ο άνθρωπος γεννιέται ως ένα καλοστημένο εργοστάσιο αισθήσεων (όραση, ακοή, γεύση, όσφρηση, αφή), με στόχο την αντιληπτική του ανάπτυξη και την ταξινόμηση των χαοτικών πληροφοριών του περιβάλλοντος. Οι αισθήσεις είναι αυτές που δομούν την αντίληψη του κόσμου και μας βοηθούν να έρθουμε σε αρμονική επικοινωνία μαζί του. Τι συμβαίνει όμως όταν μία η περισσότερες από τις αισθήσεις μας βλάπτεται από την αρχή της γέννησης; Πως επηρεάζει γενικότερα την ανάπτυξη του παιδιού στον τομέα των γνωστικών λειτουργιών, πραξιών, ομιλίας, δομής λόγου και εν τέλει ολόκληρη την αντιληπτική του ικανότητα;

Στο σεμινάριο αυτό αναλύονται οι επιπτώσεις που φέρουν οι αισθητηριακές διαταραχές στην ψυχοκινητική και γλωσσική ανάπτυξη.

Περιεχόμενα του σεμιναρίου
• Η φυσιολογική ανάπτυξη του λόγου
• Η λειτουργικότητα και η σημασία των αισθητηριακών οργάνων (ακοή, όραση, αφή, γεύση, όσφρηση)
• Οι επιπτώσεις των αισθητηριακών διαταραχών στην ανάπτυξη του λόγου
• Είδη διαταραχών λόγου στις αισθητηριακές διαταραχές
• Λογοθεραπευτική παρέμβαση
• Ο ρόλος της Διεπιστημονικής Ομάδας στην θεραπευτική παρέμβαση
• Συζήτηση – Ερωτήσεις
• Βιωματική παρουσιάση
• Συζήτηση – Ερωτήσεις

Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία

Πληροφορίες συμμετοχής

- Διάρκεια: 8 ώρες
- Ημερομηνίες Διεξαγωγής: Σάββατο 8/03/2014, Ώρες: 11:00π.μ.-3:00μ.μ., Κυριακή 9/03/2014, Ώρες: 11:00π.μ.-3:00μ.μ.
- Κόστος συμμετοχής: Για Εκπαιδευτικούς & Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας: 80€, Για Φοιτητές, μεταπτυχιακούς Φοιτητές (passo), ανέργους (κάρτα ανεργίας): 60€, Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται: Folder με το υλικό του Σεμιναρίου, Βεβαίωση παρακολούθησης, Καφέ και σνακ στα διαλείμματα.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.