Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εργαστήριο Διεπαγγελματικής Συμβουλευτικής

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς - Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Θεανώ Καλλινικάκη
Η Θεανώ Καλλινικάκη είναι Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει ειδίκευση και μακρόχρονη κλινική εμπειρία στους τομείς ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων. Τα ενδιαφέροντα της εστιάζονται στη διδασκαλία και την έρευνα της κλινικής κοινωνικής εργασίας και της εκπαιδευτικής και κοινωνικής ένταξης ομάδων με προέλευση από μειονότητες και στη διεπαγγελματική συμβουλευτική. Eπίσης στην έρευνα μεταπαρακολούθησης ατόμων με διάχυτη διαταραχή στην ανάπτυξη και βίωση ψυχωτικού επεισοδίου στην εφηβεία. Είναι διευθύντρια του Εργαστηρίου Κοινωνικής Κοινοτικής Εργασίας και Συμβουλευτικής του ΔΠΘ και του ΠΜΣ "Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Εργασία", και μέλος της Ειδικής Διεπιστημονικής Επιτροπής του Διαπανεπιστημιακού-Διατμηματικού ΠΜΣ, ΕΚΠΑ και ΔΠΘ «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Εργασία". Είναι συγγραφέας και επιμελήτρια έκδοσης βιβλίων Κοινωνικής Εργασίας, ενώ πολλά άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους και περιοδικά.
Βασιλική Ρότσικα
Η κα Β. Ρότσικα –Φραγκάκη σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Σορβόννη στο Πανεπιστήμιο René Descartes με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Εκπόνησε το διδακτορικό της στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στην Υπηρεσία Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πολύχρονη εμπειρία στη χορήγηση και ερμηνεία των ψυχομετρικών εργαλείων . Έχει εκπαιδευτεί στην Διεπαγγελματική Συμβουλευτική και έχει συνδιευθύνει με τη κα Καλλινικάκη εργαστήρια Διεπαγγελματικής Συμβουλευτική στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Κλινικής Ψυχολογίας, στο ΕΠΙΨΥ και στο ΕΛΕΠΑΠ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και σε στελέχη υπηρεσιών και προγραμμάτων που λόγω της φύσης της εργασίας τους συνεργάζονται με άλλους επαγγελματίες, στελέχη και υπηρεσίες, ή βρίσκονται σε διαρκή αλληλεπίδραση με άλλους όπως πελάτες, μαθητές, εξυπηρετούμενους. Απευθύνεται σε εργαζόμενους σε φορείς υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές, μαίες), ψυχικής υγείας (ψυχίατρους, παιδοψυχίατρους, ψυχολόγους, λογοπεδικούς, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές), εκπαίδευσης – ειδικής αγωγής – επαγγελματικής κατάρτισης (εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ειδικούς δασκάλους, παιδαγωγούς ), και σε στελέχη κοινωνικής πρόνοιας και παιδικής προστασίας (κοινωνικούς λειτουργούς, επιμελητές ανηλίκων) κ.α.

Σκοπός

Στόχος του εργαστηρίου είναι η διευκόλυνση ,βελτίωση και η μεγιστοποίηση της επικοινωνίας και της συνεργασίας επαγγελματιών διαφορετικών ειδικοτήτων που ανήκουν σε μια διεπιστημονική ομάδα η οποία καλείται να παρέχει υπηρεσίες σε άτομα και ομάδες ατόμων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Εργαστήριο διαρκείας είκοσι οκτώ (28) ωρών. Θα πραγματοποιηθούν επτά συναντήσεις οι οποίες έχουν βιωματικό χαρακτήρα και διάρκεια τεσσάρων (4) διδακτικών ωρών η κάθε μία.

Περιεχόμενο:
Εισαγωγή στη Διεπαγγελματική Συμβουλευτική
Εμπόδια και δυσκολίες στη διεπιστημονική - διεπαγγελματική συνεργασία
Επαγγελματική ταυτότητα – αυτοδιαχείριση επαγγελματικού ρόλου.
Μοντέλα Διεπαγγελματικής Συμβουλευτικής
Προβολή εκπαιδευτικού VIDEO και σχολιασμός του
Βιωματικές ασκήσεις βασισμένες σε σενάρια που προτείνονται από τα μέλη του εργαστηρίου
Ομοιότητες και διαφορές της Διεπαγγελματικής Συμβουλευτικής με/ από τις άλλες μορφές συνεργασίας
Αξιοποίηση της Διεπαγγελματικής Συμβουλευτικής σε ποικίλα εργασιακά πλαίσια

Αριθμός συμμετεχόντων: 12 ως 15 άτομα.
Η παρουσία και ενεργός συμμετοχή όλων των μελών είναι απαραίτητη σε όλες τις συνεδρίες .

Πληροφορίες συμμετοχής

Διεξαγωγή: ημέρα Πέμπτη, 16.00 - 20.00

  • 16.1.2014
  • 23.1.2014
  • 6. 2. 2014
  • 20.2.2014
  • 6.3.2014
  • 20.3.2014
  • 27.3.2014

Κόστος: 300 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.