Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

10 Στιγμές- Κλειδιά στην Εξέλιξη του Ανθρώπου

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Όλγα Γκουνή, προγεννητική ψυχολόγος, εκπαιδεύτρια προγεννητικής ψυχολογίας Η Όλγα Γκουνή είναι προγεννητική ψυχολόγος, διευθύντρια του κέντρου Προγεννητικής Ψυχολογίας cosmoanelixis, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Προγεννητικής και Περιγεννητικής Ψυχολογίας και Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Π.Π.Ψ.Ι.), εκπρόσωπος του Whole-self Discovery & Development Institute, Ολλανδία, μέλος του International Educational Committee της ISPPM (International Society of Prenatal & Perinatal Psychology & Medicine).Έχει εισάγει την Προγεννητική Ψυχολογία στην Ελλάδα και συνεχώς εκπαιδεύει επαγγελματίες στον χώρο υγείας στην Ελλάδα (μεταξύ των οποίων δίδαξε στο Παν/μιο Αθηνών, Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα ΦΠΨ, Τμήμα Πειραματικής Παιδαγωγικής), την Κύπρο, την Ιταλία, την Σερβία, το Μεξικό κλπ.΄Σήμερα, είναι εξωτερικός συνεργάτης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου διδάσκοντας το μάθημα της Προγεννητικής Ψυχολογίας στα μαθήματα συμπληρωματικής εκπαίδευσης εξ αποστάσεως (online). Έχει εκδώσει τα βιβλία ΜΕΡΕΣ ΨΥΧΗΣ και ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ και δημοσιεύσει μελέτες της σε επιστημονικά και κλαδικά περιοδικά στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ μεγάλη είναι η συμμετοχή της στα διεθνή συνέδρια της Προγεννητικής Ψυχολογίας στο εξωτερικό. Συμμετέχει σε Πανευρωπαϊκή έρευνα με θέμα “Optimal Maternity Care”.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, συμβούλους, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, μαίες, γυναικολόγους, παιδίατρους, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, παιδαγωγούς όλων των βαθμίδων σε φοιτητές και σπουδαστές, και σε όλους τους ειδικούς ή μη, που εμπλέκονται στην κατανόηση της συμπεριφοράς, των ανθρώπινων σχέσεων και την Ψυχολογία εν γένει. Επίσης γονείς, έγκυα ζευγάρια και μέλλοντες γονείς

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι
• να αντιληφθούν οι συμμετέχοντες επαγγελματίες και μη ότι η εμπειρία του ανθρώπου από την περίοδο πριν από την σύλληψη μέχρι τον απογαλακτισμό είναι καθοριστική όσον αφορά την ποιότητα της ζωής που ο καθένας μας ζει σαν παιδί και ενήλικας, την υγεία που απολαμβάνουμε ή όχι και το είδος των σχέσεων που δημιουργούμε στο περιβάλλον μας.
• Να αντιληφθούν 10 βασικά κλειδιά στην πορεία από πριν την σύλληψη μέχρι μετά την γέννα και πώς αυτά συνδέονται με την μεταγεννητική μας εξελικτική πορεία σαν άτομα, ομάδες και ανθρωπότητα.
• Ειδικότερα, οι επαγγελματίες ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα μπορούν να αντιληφθούν τις βαθύτερες αιτίες της λειτουργικότητας ή δευσλειτουργίας στον άνθρωπο και να θελήσουν να προχωρήσουν σε περαιτέρω διερεύνηση του θέματος με πολλαπλά οφέλη τόσο για τους ίδιους όσο και την κοινωνία.
• Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αντιληφθούν ότι η Γονεϊκότητα αρχίζει πολύ καιρό πριν από την γέννηση του παιδιού μας! Ακόμα πριν από την σύλληψη, μπαίνουν τα θεμέλια για την καλή υγεία και την ευτυχία των παιδιών μας, μπαίνουν οι βάσεις για καλές σχέσεις στη ζωή του παιδιού μας και για μια ειρηνική ζωή στον πλανήτη. Επομένως, να αλλάξουν την δική τους τοποθέτηση στο θέμα της γονεϊκότητας.
• θα γίνει αντιληπτό πώς αυτός ο δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στο μητρικό περιβάλλον και το ακόμα αγέννητο παιδί μας» μπορεί να εκφρασθεί και πώς μπορούμε στη συνέχεια να τον ενδυναμώσουμε το παιδί που γεννήθηκε και ζει μαζί μας!
• Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν μια νέα προοπτική που μπορεί να μεταμορφώσει την ζωή τους προσωπικά, την ζωή των παιδιών τους αλλά και την θεραπευτική πορεία των πελατών τους καθώς και την ενδυνάμωση των μαθητών τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ενότητες σεμιναρίου
• Από το ένα στο δύο. Η προετοιμασία για το τρία.
• Πολλές γενιές σ’ ένα ωάριο
• Η στιγμή των επιλογών. Ο επιχιασμός και ο ανασυνδυασμός.
• Σπερματοζωάριο, καταλύτης για την εξέλιξη
• Το ταξίδι μέχρι την σύλληψη
• Η σύλληψη. Οι 2 που γίνονται ένα.
• Η εμφύτευση
• Μητρικό περιβάλλον και παιδί: Συμβίωση με αμοιβαίο όφελος
• Ο τοκετός
• Η κοπή του ομφάλιου λώρου
• Συμπεράσματα και προβληματισμός

Εκπαιδευτική μεθοδολογία
Παρουσίαση θεωρητικού και ερευνητικού υπόβαθρου
Παρουσίαση περιπτώσεων
Βιωματικές ασκήσεις
Παρουσίαση Οπτικοακουστικού Υλικού

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια 5 ώρες
Παροχές: Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου
Βιβλιογραφία- Πήγες: εκτενής

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.