Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Βιωματική Ομάδα Διαχείρισης Άγχους, χαλάρωση και αυτοβoήθεια

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Η ομάδα απευθύνεται σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να διαχειριστούν το άγχος τους στις καθημερινές καταστάσεις και εμφανίζουν δυσάρεστα συμπτώματα εξαιτίας αυτού (κρίσεις πανικού, φοβίες, σωματικές ενοχλήσεις, έλλειψη αυτοπεποίθησης κ.α.).

Σκοπός

Η ομάδα στοχεύει στη συναισθηματική ενδυνάμωση, στην κατανόηση των πηγών του άγχους, στην γνωριμία με τρόπους διαχείρισης και ανακούφισης από τα δυσάρεστα συμπτώματα και στην εκπαίδευση στην χαλάρωση και την αυτοβοήθεια.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το άγχος είναι ένα οικείο συναίσθημα σε όλους, το οποίο συχνά χάνει το λειτουργικό του χαρακτήρα και μετατρέπεται σε μια δυσάρεστη συναισθηματική εμπειρία, λαμβάνοντας τη μορφή διαταραχής όπως είναι οι κρίσεις πανικού, οι φοβίες, τα σωματικά συμπτώματα κ.α. Στην ομάδα θα δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον αποδοχής, όπου θα ενθαρρύνεται η συναισθηματική έκφραση και θα ενισχύονται οι δεξιότητες του εαυτού που απαιτούνται για την ανακούφιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα του άγχους.

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και ειδικές τεχνικές θα βοηθήσουμε την ενδυνάμωση του «Εγώ», την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτογνωσίας. Με αυτό τον τρόπο θα οδηγηθούμε σε αποτελεσματικούς τρόπους διατήρησης του άγχους σε λειτουργικά για τον εαυτό επίπεδα. Παράλληλα η εκπαίδευση σε τεχνικές χαλάρωσης και αυτοβοήθειας θα συμβάλλει στην μείωση της έντασης των συμπτωμάτων όταν αυτά εμφανίζονται αλλά και στην πρόληψη.
Η εμπειρία μέσα στην ομάδα μπορεί να λειτουργήσει μόνο θετικά για την αντιμετώπιση δυσκολιών που προκύπτουν.

Ενδεικτική Θεματολογία:
• Ψυχοεκπαίδευση.
• Η σχέση μας με το άγχος.
• Γνωσιακά σχήματα και δυσλειτουργικές σκέψεις.
• Συναισθηματική Ενδυνάμωση.
• Τεχνικές χαλάρωσης – αυτοβοήθειας.
• Βιωματικές ασκήσεις ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης και της αυτογνωσίας.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: Από 22/01/14 έως 28/05/14.
Ημέρα και ώρα: Κάθε Τετάρτη 20:00 – 21:30. Εκτός Εορτών & Αργιών. Υπάρχει η δυνατότητα παράτασης κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες.
Κόστος: 100 ευρώ/μήνα.
Οι Ομάδες στην Στήριξη είναι ολιγομελείς έως 10 άτομα, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.