Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ζήλεια/Απιστία: Πώς λειτουργούν σε μια σχέση;

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Κωνσταντάρα Παναγιώτα, Ψυχολόγος MSc, Ψυχοθεραπεύτρια

Περιγραφή σεμιναρίου

Το ΔΙΚΕΨΥ εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων που απευθύνεται όχι μόνο στους ειδικούς, αλλά και στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για την ψυχική του υγεία.
Με εμπειρία 15 χρόνων στην ψυχοθεραπεία και μια ομάδα εισηγητών με ακαδημαϊκές περγαμηνές και μακρόχρονη κλινική προϋπηρεσία, φιλοδοξούμε να συναντήσουμε όλους εσάς που θεωρείτε πως η καθημερινότητα μας μπορεί να βελτιωθεί μέσα από απλές διαφοροποιήσεις της συμπεριφοράς μας αλλά και ουσιαστικές αλλαγές του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.
Σε κάθε δίωρη διάλεξη θα παρουσιάζεται μία συγκεκριμένη θεματική από τον αρμόδιο εισηγητή και, στη συνέχεια, θα προσεγγίζουμε βιωματικά, μέσα από δομημένη συζήτηση, τους δικούς σας προβληματισμούς.
Σας περιμένουμε. Ελάτε να εκπαιδεύσουμε την ψυχή μας!

Β΄ κύκλος διαλέξεων: “οι σχέσεις στη ζωή μας”
Στις διαλέξεις του Β΄ κύκλου θα συζητήσουμε τη σημαντικότητα των σχέσεων (ερωτικών και οικογενειακών) στη ζωή μας, τον τρόπο με τον οποίο «συνδεόμαστε» ή δε «συνδεόμαστε» με τους άλλους γύρω μας, καθώς και τα συναισθήματα που νιώθουμε από την “όποια απώλεια” στις σχέσεις μας.

Ζήλεια/Απιστία. Πώς λειτουργούν σε μια σχέση;
Καμία άλλη σχέση δεν έχει υμνηθεί τόσο πολύ και καμία άλλη σχέση δεν προκαλεί τόση ψυχική οδύνη όσο η ερωτική σχέση. Τι είναι αυτό που μας κάνει τόσο ευάλωτους στον πόνο της ζήλειας, στην πιθανότητα και μόνο της απώλειας του ερωτικού μας αντικειμένου; Και τι είναι αυτό που μας κάνει να καταρρέουμε απαρηγόρητοι όταν αντιλαμβανόμαστε ότι ανάμεσά μας υπήρξε ή υπάρχει ένα τρίτο πρόσωπο;
Σε κάθε σχέση υφαίνεται η κοινή ιστορία του ζευγαριού, στα πλαίσια της οποίας, η ζήλεια, όπως και η απιστία, μπορεί να λειτουργήσουν όχι μόνο διασπαστικά, αλλά και εξισορροπιστικά, εκθέτοντάς μας μπροστά στις πολλαπλές λειτουργίες και αναγνώσεις τους στη ζωή.

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος συμμετοχής: 20€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.