Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΡΩΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Μεταμόρφωση Συμβουλευτική ΕΠΕ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Θεοφάνης Μπούκας, ψυχολόγος, θεολόγος, παιδαγωγός

Περιγραφή σεμιναρίου

Κλεισμένοι μέσα σε «κελλιά φυλακών», που άλλα φτιάξαμε μόνοι μας και άλλα τα έφτιαξαν άλλοι, παλεύουμε χρόνια ολόκληρα, ίσως και μία ζωή, να δραπετεύσουμε, αλλά, δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα.

Καθώς λέει ο ποιητής Κώστας Ουράνης, «Για ασφάλεια κυκλωθήκαμε με τείχη και γίνανε τα τείχη φυλακή μας».

Είναι τώρα η πιο κατάλληλη στιγμή να ετοιμάσουμε και να πραγματοποιήσουμε την «αποδρασή» μας με οποιοδήποτε τίμημα, διότι οι καιροί «ου μενετοί» (δεν περιμένουν).
Έχουμε απωθήσει μέσα μας τον μεγαλειώδη εαυτό μας, το 90% των δυνάμεών μας, την ορμή ζωής, και περιμένουμε μοιρολατρικά το τέλος.
Τώρα λέμε το ηρωικό ΟΧΙ, οργιζόμαστε με την κατάσταση, δεν ανεχόμαστε να μας ευτελίζουν και να μας κακοποιούν οι περιστάσεις, εγκλωβισμένοι μέσα στις ίδιες μας τις φυλακές.
Απόδραση απο την άγνοια, απόδραση απο την προσκόλληση στην ιστορία της ζωής μας και τις εγωκεντρικές μας φυλακές, απόδραση απο την μιζέρια, την ανέχεια και την συνείδηση φτώχειας. Απόδραση απο την αδράνεια. Απόδραση απο την μειονεκτικότητα, τον φόβο και την δειλία, που μας ακινητοποιούν. Απόδραση απο το σκοτάδι, την σύγχυση, τις αμφιβολίες, την ολιγοπιστία και την τάση προδοσίας. Απόδραση απο την εκδικητικότητα, τον ναρκισσισμό, τις γνώμες των άλλων, την δουλική συμπεριφορά του θύματος. Απόδραση απο τα «πρέπει» και την αναζήτηση της τελειότητος, απο τον έλλειψη συνειδητότητος και την έλλειψη φαντασίας. Απόδραση απο την ίδια την πεποίθησή μας περί της πραγματικότητος.

Τώρα ανακαλύπτουμε ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ την αληθινή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Αυτό είναι το περιεχόμενο του Σεμιναρίου «ΗΡΩΪΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ» προς ένα κόσμο πραγματικής ελευθερίας, που θα γίνει στα Χανιά Κρήτης, απο την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, ώρα 5 μ.μ. έως το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, ώρα 1 μ.μ.

* Το σεμινάριο ΗΡΩΪΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΙΣ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 7-13 Ιουλίου 2013 στην Ερέτρια. Κατόπιν δικού σας αιτήματος, διοργανώνουμε ξανά το σεμινάριο και σας περιμένουμε!

Πληροφορίες συμμετοχής

Θυμηθείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας μέχρι και 25 Οκτωβρίου 2013.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.