Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ομάδα Υποστήριξης & Κινητοποίησης Ανέργων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Θεραπευτικό Εργαστήρι
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Δήμητρα Ξενάκη
BSc, Ψυχοθεραπεύτρια - Συστημική Θεραπεύτρια

Περιγραφή σεμιναρίου

Η ομάδα έχει στόχο την ψυχολογική υποστήριξη και ισορροπία, την ενδυνάμωση, καθώς επίσης, την ανάδυση νέων προτάσεων και τρόπων ψυχολογικής και επαγγελματικής επιβίωσης. Ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας είναι βιωματικός δηλαδή ο καθένας συμμετέχει με την εμπειρία του, τα συναισθήματά του και τις γνώσεις του. Δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις που προτείνονται, άλλωστε, αν ήταν τόσο εύκολο να δοθούν λύσεις θα τις είχαμε όλοι επιλέξει.
Υπάρχει η πραγματικότητα ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, μοναδικά σκέφτεται και μοναδικά αντιμετωπίζει αυτό που του συμβαίνει στην πορεία της ζωής του, είτε είναι θετικό είτε έχει δυσκολία. Τα μέλη της ομάδας μοιράζονται προτάσεις και τρόπους και μέσα από τη διαδικασία της ομάδας αναδύονται καινούργιες σκέψεις και ιδέες για την διαχείριση αυτής κατάστασης, της ανεργίας.
Οι δυναμικές που αναπτύσσονται στις ομάδες μπορούν να γίνουν βοηθητικές και αλληλοϋποστηρικτικές στους ανθρώπους που συμμετέχουν.

Για την συμμετοχή στην ομάδα ανέργων θα γίνει πρώτα μια ατομική συνάντηση γνωριμίας με την συντονίστρια για να γίνει πιο ομαλή η ένταξη στην ομάδα (η συνάντηση δεν έχει οικονομική επιβάρυνση).

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος ώστε η ομάδα να είναι λειτουργική. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες συμμετοχής

Πότε: Από Παρασκευή 22/11/2013 & κάθε δεύτερη Παρασκευή για 12-14 συναντήσεις (13.00-15.00)
Κόστος σεμιναρίου: ΔΕΝ έχει οικονομική επιβάρυνση

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.