Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ομάδα Συμβουλευτικής Γονέων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Θεραπευτικό Εργαστήρι
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Αθανασία Τριανταφυλλοπούλου
Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Περιγραφή σεμιναρίου

Η οικογένεια είναι ο πρώτος τόπος όπου ο άνθρωπος μαθαίνει να επικοινωνεί και να διαμορφώνει την εικόνα του εαυτού του και της αξίας του. Εκεί μαθαίνει να αναγνωρίζει και να εκφράζει τα συναισθήματά του, να οριοθετείται – απαραίτητο στοιχείο για τη διαφοροποίηση του και τη συνύπαρξη με τους άλλους – να κάνει σχέσεις και να νοηματοδοτεί τις εμπειρίες του με τέτοιο τρόπο ώστε να ζει μια πλήρη ζωή.

Στην περίοδο που διανύουμε, οι οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις, αφού συχνά καλούνται να αλλάξουν – λιγότερο ή περισσότερο – τρόπο ζωής και προτεραιότητες. Η εκπαίδευση μπορεί να συμβάλλει ώστε οι γονείς, εκτός των άλλων, να βρουν στήριξη και νέους δρόμους για να περάσουν μέσα από την κρίση, χωρίς να χάσουν τα σταθερά και πιο ουσιαστικά χαρακτηριστικά της οικογένειας που είναι σχέση των μελών της, η στοργή, η αγάπη, η επικοινωνία, η αποδοχή, η ελευθερία, η χαρά.

Στην ομάδα γονιών, θα μοιραζόμαστε απόψεις, πρακτικές, βιώματα, απορίες, στήριξη, γνώσεις για όλα όσα προβληματίζουν έναν γονιό στην καθημερινή άσκηση του ρόλου του. Θα μιλήσουμε για τους τρόπους ουσιαστικής επικοινωνίας, το χτίσιμο της αυτοεκτίμησης, τα όρια και τους κανόνες, τη διαμόρφωση του συστήματος αξιών, τους τρόπους για να επιλύουμε συγκρούσεις, την εκπλήρωση των αναγκών παιδιών και γονιών, τις αλλαγές που φέρνει η κρίση σε κάθε οικογένεια και πως προχωράμε μέσα σ’ αυτές. Εκτός από θεωρητικές γνώσεις, θα χρησιμοποιήσουμε, ως εργαλεία, βιωματικές ασκήσεις, παραδείγματα, παιγνίδια ρόλων, αποσπάσματα από ταινίες που κάνουν την μάθηση περισσότερο ευχάριστη, αβίαστη και προσωπική.

Πληροφορίες συμμετοχής

Πότε: Από 18/11/2013 για 14 συναντήσεις
Κάθε δεύτερη Δευτέρα 18:00 – 20:00
Κόστος σεμιναρίου: 210 ευρώ (14 συναντήσεις)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.