Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Περιγραφή σεμιναρίου

"Αν είχαμε και μια «φανταστική», όπως έχουμε και μια λογική θα ανακαλύπταμε την τέχνη να επινοούμε".
Novalis

Μια καινούργια ομάδα Θεραπειών μέσω Τέχνης ξεκινάει και φέτος στο κέντρο μας με την ψυχολόγο Φαίη Μαυρομμάτη.

Οι Θεραπείες μέσω Τέχνης (Art Therapies), όπως η Εικαστική θεραπεία, η Δραματοθεραπεία, η Παιγνιοθεραπεία και η Χοροθεραπεία βοηθούν στην απελευθέρωση της μη λεκτικής έκφρασης και επεξεργασίας των συναισθημάτων, καθώς και στην αντιμετώπιση αγχογόνων καταστάσεων με έναν μη λεκτικό και μη εκλογικευμένο τρόπο. Συχνά φοβόμαστε να εκφράσουμε συναισθήματα, όπως ο φόβος, η λύπη, ο πόνος, η μοναξιά και η ντροπή. Όταν τα λόγια δεν είναι αρκετά, μια εικόνα ή μια κίνηση μπορεί να μιλήσει για μας, για το πως νιώθουμε ή το πως περνάμε, και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να ανακατασκευάσουμε το συναίσθημά μας.
Ενίοτε, δεν είναι εύκολο να δημιουργήσει κανείς, είτε πρόκειται για μια ζωγραφιά, έναν αυτοσχεδιασμό, μια ιστορία ή μια κίνηση, λόγω των αρνητικών μηνυμάτων που δέχτηκε γι’ αυτό το ζήτημα στο παρελθόν. Στις Θεραπείες μέσω Τέχνης το ταλέντο, που έχει ο καθένας, είναι το λιγότερο που έχει σημασία. Η έμφαση δεν δίνεται στις επιδόσεις, αλλά στη συμμετοχή και τη δημιουργία, που συνεπάγεται ένα αίσθημα παιχνιδιού, αίσθημα απόλαυσης, χαλάρωσης, εκτόνωσης, αυθορμητισμού, ευφορίας, ελευθερίας και ανανέωσης.
Όλοι έχουμε μέσα μας καλλιτεχνική διάθεση και δημιουργική έκφραση, ακόμα κι αν νομίζουμε το αντίθετο. Άλλωστε όταν ασχολούμαστε με οποιαδήποτε μορφή τέχνης για λόγους ευεξίας, προσωπικής ανάπτυξης, αυτογνωσίας και αυτοκατανόησης, δεν υπάρχει λανθασμένος τρόπος. Η δημιουργία δεν εξαρτάται από τη λογική ή τις λογικές σκέψεις και δεν έχει κανόνες. Το να είμαστε ικανοί να παίζουμε σημαίνει πως είμαστε ικανοί να επικοινωνούμε, να εκφράζουμε την φαντασία μας, να ξεπερνάμε τα μπλοκαρίσματα της δημιουργικότητας και τελικά να βιώνουμε συναισθηματική χαλάρωση.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ημέρα έναρξης του προγράμματος: Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013
Ώρα: 18:00 ως 19:30
Μέγιστος αριθμός ατόμων: 8 (Ελάχιστος αριθμός ατόμων 5)
Κόστος: 50 ευρώ / 4 συναντήσεις
Σύνολο 24 συναντήσεις

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.