Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Διαταραχή Ταυτότητας Φύλου- Βιολογικές και Ψυχολογικές θεωρίες- Κοινωνικά πρότυπα και ρόλοι

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Περί Ψυχής - Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο από τη Διεθνή Ένωση Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ελένη Σουμελίδου, Ψυχολόγος MSc-Ψυχοθεραπεύτρια

Περιγραφή σεμιναρίου

Η διαταραχή ταυτότητας φύλου χαρακτηρίζεται από την έντονη και διαρκή δυσφορία του ατόμου για το ανατομικό (βιολογικό) του φύλο και την επιθυμία να ανήκει στο αντίθετο φύλο. Αυτό που ονομάζουμε ταυτότητα του φύλου είναι η εσωτερική αίσθηση «αρρενωπότητας» ή «θηλυκότητας», η αίσθηση δηλαδή ότι κάποιος είναι αγόρι ή κορίτσι, άντρας ή γυναίκα. Η ταυτότητα του φύλου έχει τη βιολογική και την ψυχοκοινωνική διάσταση και επηρεάζει καθοριστικά την εξελικτική πορεία του ανθρώπου, τις σχέσεις του με τους άλλους, την κοινωνική του αποδοχή, αλλά και τη σεξουαλική του συμπεριφορά.
Η διαταραχή ταυτότητας φύλου μπορεί να είναι εμφανής σε πρώιμη παιδική ηλικία. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν αν έχουν κάποιο πρόβλημα ταυτότητας φύλου μέχρι τη στιγμή που φτάνουν στην εφηβεία. Τα προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας βρίσκονται ακόμη στον κατάλογο με τα διανοητικά προβλήματα και τα προβλήματα συμπεριφοράς. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των λεσβιών, των γκέι και των διαφυλικών ατόμων και κάλεσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να πάψει να θεωρεί "παθολογικά τα προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας".
Το σεμινάριο περιλαμβάνει 2 ενότητες, η 1η ενότητα είναι θεωρητικές παρουσιάσεις και η 2η ενότητα παρουσίαση περιστατικών και βιωματικές ασκήσεις.

Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα:
1. Ποιες είναι οι διαταραχές ταυτότητας του φύλλου.
2. Επιδημιολογικά στοιχεία.
3. Βιολογικές και Ψυχολογικές θεωρίες.
4. Κοινωνικά πρότυπα και ρόλοι.
5. Παρουσίαση περιστατικών.
6. Συζήτηση – Ανατροφοδότηση.

Πληροφορίες συμμετοχής

Α. Παρακολούθηση σε αίθουσα
Κόστος 30 ευρώ
Για φοιτητές 20 ευρώ

Β. Παρακολούθηση μέσω WEBEX
Κόστος 25 ευρώ
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία απαντούμε στο 210-80.68.212 και 694-996.7997 ή μπορείτε να στείλετε email στο peripsichis.seminars@gmail.com και θα σας απαντήσουμε λεπτομερώς για όλη την διαδικασία

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.