Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ & Η ΕΜΨΥΧΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

ΑΝΔΡΗ ΘΕΟΔΟΤΟΥ (Ηθοποιός - Εμψυχώτρια Θεάτρου - Θεατρικού Παιχνιδιού)

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Θεατρικό παιχνίδι εμπεριέχει την τέχνη και την αγωγή, στοχεύει στην εξωτερίκευση των έμφυτων αναγκών έκφρασης αλλά και της ανάγκης του ανθρώπου για δημιουργία. Δημιουργία που δεν εγκλωβίζεται απαραίτητα σε φόρμες, τυπολογίες και καλλιτεχνικά ρεύματα. Προσφέρει εκείνο το πεδίο αποδοχής, άκριτης δημιουργίας και ενίσχυσης, σεβόμενο πάντα την ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου.
Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι μια βιωματική διαδικασία αλληλεπίδρασης της ομάδας με τον εμψυχωτή. Ο εμψυχωτής φροντίζει να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να αναπτυχθεί μία δυναμική, η οποία θα βοηθήσει την ομάδα να εξωτερικευθεί, και να αλληλεπιδράσει. Να αναπτύξει σχέσεις, να δημιουργήσει καταστάσεις, να γνωρίσει τα όρια, να διαπραγματευτεί συναισθήματα, και να εμβαθύνει το άτομο όχι μόνο σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό και σε γνωστικό επίπεδο. Το Θεατρικό Παιχνίδι ως μέθοδος χρησιμοποιεί, μέσα σε μία ατμόσφαιρα «εμψυχωτική», θεατρικές τεχνικές, όπως την σωματική έκφραση και το παιχνίδι των ρόλων. Σκοπό έχει να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον προκειμένου τα παιδιά να βιώσουν μέσα από τους θεατρικούς ρόλους καταστάσεις και συναισθήματα και να μπορούν να τα διαπραγματεύονται μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ειδικές Τιμές για Φοιτητές

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.