Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Η Ειδική Διάγνωση και Αντιμετώπιση των Δυσκολιών στα Μαθηματικά (Δυσαριθμησία)

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Dr. ΦΟΥΣΤΑΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Ειδικούς Παιδαγωγούς, Παιδαγωγούς, Νηπιαγωγούς, Ψυχολόγους, Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, φοιτητές, σπουδαστές, γονείς κι όλους τους ειδικούς, που εμπλέκονται στην υποστήριξη παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η λεπτομερής μελέτη της Δυσαριθμησίας ως Ειδικής Μαθησιακής Διαταραχής. Οι μαθητές με δυσκολίες στα Μαθηματικά είναι μαθητές που εμφανίζουν δυσκολίες κεντρικής αιτιολογίας και για αυτό το λόγο χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση κι εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων χρειάζεται να γνωρίζουν τα ιδιαίτερα γνωρίσματα αυτών των μαθητών προκειμένου να τους βοηθήσουν σε ομαδικό ή εξατομικευμένο επίπεδο. Η ειδική αξιολόγηση κι αντιμετώπιση των αναγκών αυτών των μαθητών αποτελεί πρώτιστο στόχο και προτεραιότητα στην πρόοδό τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιεχόμενα του σεμιναρίου:

  • Τα Μαθηματικά ως γνωστικό αντικείμενο
  • Περιγραφή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών
  • Εννοιολογικός καθορισμός Δυσαριθμησίας
  • Αιτιολογία της Δυσαριθμησίας
  • Συμπτωματολογία της Δυσαριθμησίας
  • Ανάλυση της σχέσης της Δυσαριθμησίας με τη Δυσλεξία
  • Τεχνικές και προγράμματα αντιμετώπισης της Δυσαριθμησίας
  • Βιωματικό μέρος με τη συμμετοχή των συμμετεχόντων

Μεθοδολογία
Η Δυσαριθμησία εντάσσεται στο πεδίο των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών. Ο εννοιολογικός καθορισμός της πραγματοποιείται μέσω της ιστορικής αναδρομής του φαινομένου. Η μελέτη της πραγματοποιείται μέσω της παρουσίασης της αιτιολογίας και των γνωρισμάτων που τη χαρακτηρίζουν. Για κάθε κατηγορία χαρακτηριστικών αναλύονται οι αντίστοιχοι ψυχοφυσιολογικοί μηχανισμοί. Η αξιολόγηση των δυσκολιών πραγματοποιείται μέσω της ανάλυσης περιστατικών και η παρουσίαση των μεθόδων αντιμετώπισης πραγματοποιείται μέσω βιωματικής διαδικασίας. Παρουσιάζεται αναλυτικό πρόγραμμα που βασίζεται σε ερευνητικά ευρήματα.

Πληροφορίες συμμετοχής

5 Διδακτικές Ώρες

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.