Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Κύκλος είναι και θα γυρίσει… Βιωματικό εργαστήριο δραματοθεραπείας

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Αταλάντη Απέργη, Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος, Θεατρολόγος (ΜΑ)

Περιγραφή σεμιναρίου

Η σημασία της επανεπεξεργασίας και της ανακύκλωσης των συναισθημάτων και χαρακτηριστικών της προσωπικότητας στην ψυχική ισορροπία σε περίοδο κρίσης.

Η κοινωνική, οικονομική και πνευματική κρίση που διανύουμε γεμίζει τις ζωές όλων μας με αρνητισμό, χαμηλή αυτοεκτίμηση, θυμό, πόνο, στεναχώρια και πολύ φόβο. Πέρα από τις εικόνες και τις σκέψεις που ξεπροβάλλουν λόγω συνθηκών και επιθυμούμε να διαγράψουμε, στον ψυχισμό όλων μας υπάρχει ήδη πληθώρα συσσωρευμένου αρνητικού υλικού που θα θέλαμε να αποβάλλουμε. Πρόκειται συνήθως για χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που μας δυσκολεύουν στη ζωή μας, που μας δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις μας με τους άλλους και τα οποία θα θέλαμε να 'ξεφορτωθούμε'. Εκκαθάριση, εσωτερική τάξη κι ανασυγκρότηση δε σημαίνει αναγκαστικά να πετάξουμε κάτι από πάνω μας, μπορεί απλά να σημαίνει ότι χρειάζεται να το επεξεργαστούμε και τροποποιήσουμε.

Ανακύκλωση στην καθημερινότητα είναι η επανεπεξεργασία υλικών που, αν και τα προορίζαμε για απορρίμματα, διατηρούν μέρος της αξίας τους και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Πρόκειται για μια διαδικασία μεταβολισμού και μεταμόρφωσης. Σε περιόδους κρίσης η σημασία της εξοικονόμησης, ότι μορφή κι αν παίρνει αυτή, είναι ζωτικής σημασίας για το άτομο που διανύει την αβεβαιότητα και τον φόβο της αλλαγής και την απώλεια. Με το να φυλάξει κανείς κάτι από αυτό που ήδη έχει, να επεξεργαστεί και να τροποποιήσει το 'γνώριμο', είναι μετά σε θέση να αντιμετωπίσει πιο ομαλά το 'άγνωστο'.

Σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο με εργαλεία υλικά που κυριολεκτικά προορίζονται για τον κάδο ανακύκλωσης και οδηγό το παιχνίδι και τη χρήση της φαντασίας, θα προσεγγίσουμε κάποια από τα απορριπτέα κομμάτια ' του εαυτού μας με στόχο να δούμε κατά πόσο αυτά μπορούν δυνητικά να μετατραπούν σε κάτι χρήσιμο και ωφέλιμο.

Πληροφορίες συμμετοχής

- ΗΜΕΡΑ : Τρίτη 28 Μαϊου 2013
- ΩΡΑ: 19:00 - 21:30
- ΧΩΡΟΣ : Μητσαίων 5-7 , Ακρόπολη (5’ από το μετρό Ακρόπολη),
- ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 25 € (ΜΕ Φ.Π.Α.) ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΚΠΤΩΣΗ 20%

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.