Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

ΟΜΑΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Περί Ψυχής - Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο από τη Διεθνή Ένωση Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Συντονιστές: Σπανός Αντώνης, Καρρά Ευαγγελία (Ψυχολόγοι – Ψυχοθεραπευτές)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η ομαδική ψυχοθεραπεία αποτελεί μια εξίσου δυναμική θεραπεία με την ατομική, παρέχει σημαντικά οφέλη και θεραπευτικές διεργασίες για τον θεραπευόμενο συνήθως σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από την ατομική, λόγω της δυναμικής που αναπτύσσεται από τα μέλη της ομάδας.
Στην ομαδική θεραπεία παρέχεται η δυνατότητα στα μέλη της ομάδας να απομυθοποιήσουν την μοναδικότητα του προβλήματος (που οδηγεί σε κοινωνική απόσυρση) και να παρατηρήσουν ότι και άλλοι άνθρωποι βιώνουν παρόμοια προβλήματα. Η ομαδική θεραπεία σου δίνει τη δυνατότητα να εστιάσεις στο «εδώ και το τώρα» και να δουλέψεις με το αντίκτυπο που έχει η συμπεριφορά σου στις τωρινές καταστάσεις ζωής, χωρίς να παραβλέπονται οι προηγούμενες εμπειρίες και βιώματα που επηρεάζουν την συμπεριφορά μας.
Ο θεραπευτικός δυναμισμός της ομαδικής ψυχοθεραπείας παρέχει σε κάθε μέλος της ομάδας, κέρδη που μπορεί κάποιος να αντιληφθεί άμεσα μετά από 3-4 ομαδικές συνεδρίες.
Η ένταξη στην ομάδα προϋποθέτει 2-3 ατομικές συνεδρίες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τους συντονιστές της ομάδας.

Ομάδες:
- ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
- ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
- ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
- ΑΠΩΛΕΙΑ
- ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Αγχώδεις διαταραχές:
Η ομάδα απευθύνεται σε άτομα που βιώνουν ή έχουν βιώσει στο παρελθόν αγχωτικές καταστάσεις με ή χωρίς κρίσεις πανικού.
Στόχος της ομάδας είναι μέσα από την ομαδική διεργασία να αντιληφθούμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα καθώς και τα εν γένει στοιχεία της προσωπικότητας, που μας οδηγούν να βιώνουμε αγχωτικές καταστάσεις. Να δουλέψουμε με την εικόνα του εαυτού μας και πως αυτή επηρεάζει τη ζωή μας σε όλες τις εκφάνσεις της.

Κατάθλιψη:
Η ομάδα απευθύνεται σε άτομα με κατάθλιψη καθώς επίσης και σε άτομα με καταθλιπτικά στοιχεία ή συμπτώματα κατάθλιψης.
Στόχος της ομάδας είναι να αναγνωρίσουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις συμπεριφορές καθώς και τα ασυνείδητα κίνητρα που καθορίζουν και επηρεάζουν την συμπεριφορά μας, ωθώντας τον εαυτό μας σε καταστάσεις και συνθήκες που δημιουργούν επιβάρυνση ψυχική, καθώς και την αδυναμία διαχείρισης μας επώδυνων και δύσκολων καταστάσεων.

Διατροφικές διαταραχές:
Η ομάδα απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα διατροφής, από το φάσμα της ανορεξίας έως τις «κακές» διατροφικές συμπεριφορές και συνήθειες που έχουμε στην καθημερινότητα μας, και παίζουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργικότητα μας.
Στόχος της ομάδας είναι να διαχειριστούμε τα καταπιεσμένα συναισθήματα και τις διεργασίες εκείνες που συντελούν στην δημιουργία επεισοδίων «κακών» διατροφικών συμπεριφορών και πως αυτά τα επεισόδια δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο με επανειλημμένα επεισόδια και αδυναμία διαχείρισης συναισθημάτων.

Απώλεια:
Η ομάδα απευθύνεται σε άτομα που έχουν βιώσει απώλεια στη ζωή τους (θάνατος αγαπημένου προσώπου, ασθένεια ενός αγαπημένου προσώπου, χωρισμός κα) και αυτή τους έχει προκαλέσει σημαντική έκπτωση ή αλλαγή σε τομείς τους ζωής τους.
Στόχος της ομάδας είναι να αναγνωρίσουμε και να δώσουμε χώρο στα συναισθήματα που συνοδεύουν μια απώλεια, να δώσουμε χώρο στο «πένθος» μας και να αντιληφθούμε τον αντίκτυπο που έχουν τα καταπιεσμένα συναισθήματα και συμπεριφορές μας, τόσο σε εμάς τους ίδιους όσο και τους γύρω μας.

Νέοι γονείς και προβλήματα:
Η ομάδα αυτή απευθύνεται σε γονείς με μικρά παιδιά και είναι τόσο υποστηρικτική όσο και θεραπευτική.
Στόχος της ομάδας είναι να παρέχει ένα πλαίσιο υποστήριξης και ανατροφοδότησης σε νέους γονείς που έχουν βιώσει ένα είδος απώλειας (αλλαγή του τρόπου ζωής τους) μετά τον ερχομό του παιδιού, και να μπορέσουν να δουλέψουν θεραπευτικά με τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις ασυνείδητες διεργασίες των μηχανισμών άμυνας τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αριθμός συναντήσεων: 12.
Διάρκεια συναντήσεων: ΔΥΟ(2) ΩΡΕΣ
Συχνότητα συναντήσεων: ΑΝΑ 15 ΗΜΕΡΕΣ.
Κόστος συμμετοχής: 20 ΕΥΡΟ(ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ).
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 240 ΕΥΡΟ.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας