Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Ανάπτυξης στα Ψυχοκοινωνικά Δίκτυα: Συμβουλευτική & Δεξιότητες Ζωής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Dr Χαράλαμπος Τσέκερης
Ο Χαράλαμπος Τσέκερης σπούδασε Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο Brunel University του Λονδίνου και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απ’ όπου έλαβε το διδακτορικό του πάνω στην αναστοχαστική θεωρία και μεθοδολογία. Έχει διδάξει κοινωνιολογία και ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού (ΣΔΕΠΝ), στη Σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. και στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ΕΛ.ΑΣ. Είναι Κύριος Ερευνητής στο «Εργαστήριο Δυνητικής Πραγματικότητας, Διαδικτυακής Έρευνας & Ηλεκτρονικής Μάθησης» (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Ψυχο-Κοινωνιολογικής Έρευνας της Διακυβέρνησης των Δυνητικών Κοινοτήτων (Ερευνητικό Κέντρο «ΩΜΕΓΑ», Πάντειο Πανεπιστήμιο), Το συγγραφικό του έργο (πάνω από 80 δημοσιεύσεις) είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και τα τελευταία χρόνια διερευνά το χάος και την πολυπλοκότητα στην κοινωνική επιστήμη και στην κοινωνική συμπεριφορά (online/offline). Έχει πολυετή εμπειρία σε πρακτικές κοινωνικής έρευνας και κοινωνιοδυναμικής (μη-γραμμικής) συμβουλευτικής, ενώ συμμετέχει ενεργά σε συντακτικές επιτροπές διεθνών επιστημονικών περιοδικών, καθώς και σε διεθνείς επιστημονικές Εταιρίες και Συλλόγους. Lecturer in Psychosocial Studies at Aegean Omiros College/Anglia Ruskin University, Cambridge and Chelmsford, UK (2010-2011).

Σε ποιους απευθύνεται

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες Ψυχολόγους, Κοινωνιολόγους, Συμβούλους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, φοιτητές, σπουδαστές και Ειδικούς των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Σκοπός

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα διεξάγεται στα πλαίσια της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Ανάπτυξης-CPD η οποία αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την παροχή κλινικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όλα τα επαγγέλματα της Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών επιστημών, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.
Στόχος του Σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες (άτομα από τους ευρύτερους χώρους της υγείας και της διοίκησης, αλλά και άτομα που στερούνται κάποιας συγκεκριμένης εξειδίκευσης) βαθύτερη γνώση των ανθρώπινων σχέσεων και να ανακαλύψουν τρόπους ενθάρρυνσης της ανθρώπινης προσαρμοστικότητας και δυναμικής, μέσω τις απόκτησης βασικών «δεξιοτήτων ζωής» (life skills). Θα μπορέσουν έτσι να βοηθηθούν στην έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων τους, να βελτιώσουν την επικοινωνία τους με τους άλλους, καθώς επίσης και να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες διαχείρισης φόβου, θυμού, άγχους, αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Απευθύνεται ακόμα στο ευρύτερο κοινό, το οποίο επιθυμεί να αναπτύξει γόνιμους και συγκεκριμένους προβληματισμούς πάνω στις σύγχρονες τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας, με επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς και στην καθημερινή συμβίωση με τη διακινδύνευση, την αβεβαιότητα, το άγχος, την ταχύτητα, την πολυπλοκότητα και το χάος.
Απόκτηση χρήσιμων και καρποφόρων πρακτικών δεξιοτήτων («δεξιοτήτων ζωής») πάνω στις ποικίλες διαστάσεις και τα πολλαπλά επίπεδα των αναδυόμενων ψυχο-κοινωνικών συστημάτων και δικτυώσεων, μέσα στον ραγδαία μεταβαλλόμενο πραγματικό και δυνητικό κόσμο, κατά τρόπο διεπιστημονικό, απλό και εύληπτο. Οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν στην πρακτική αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών δυσκολιών, αλλά και στη βελτίωση των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων. Θα αποκτήσουν επίσης δεξιότητες διαχείρισης φόβου, θυμού, άγχους, αβεβαιότητας και ανασφάλειας.
Τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα έχουν αποκτήσει οι συμμετέχοντες θα μπορούν να τις αξιοποιήσουν επαγγελματικά σε πλαίσια συμβουλευτικής και διαχείρισης ομάδων, οργανισμών και ανθρώπινου δυναμικού εν γένει.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ψυχοκοινωνικά Δίκτυα
Τι είναι τα ψυχοκοινωνικά δίκτυα;
Η σημασία των ψυχοκοινωνικών δικτύων στη συμβουλευτική της συμπεριφοράς
Γνωριμία με την ανθρώπινη συμπεριφορά και τη δυναμική των διαπροσωπικών σχέσεων
Μαθαίνοντας τον εαυτό μου
Χάος & πολυπλοκότητα
Ζώντας με την αβεβαιότητα
Οφέλη από το απρόβλεπτο
Κοινωνιολογία και ψυχολογία του κυβερνοχώρου
Online κοινωνική δικτύωση
Διαδίκτυο & εθισμός
Συμπεράσματα: δεξιότητες ζωής

Μεθοδολογία:
Παρουσίαση εργαλείων, εγχειριδίων και εντύπων
Παρουσίαση θεωρητικού υπόβαθρού ως διάλεξη
Εργαστηριακές ομάδες για πρακτική εκπαίδευση στη χρήση υλικού
Παρουσίαση δειγμάτων γνωματεύσεων

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 40 Διδακτικές Ώρες (Δύο απογεύματα την εβδομάδα ή ένα Σαββατοκύριακο το μήνα)
Ειδικές τιμές για Σπουδαστές-Ανέργους
Στο κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται:
- Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου
- Καφές στα διαλείμματα

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.