Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Βασισμένη στην Εν-νόηση (Mentalization Based Therapy)

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Α. Τσιάντης
Ο Άλκης-Κωνσταντίνος Τσιάντης, Μ.D, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, είναι Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) Είναι απόφοιτος και υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στη Σουηδία όπου και έλαβε τίτλο ειδικότητας στην Ψυχιατρική από την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καρολίνσκα, Στοκχόλμη (Karolinska University Hospital). Στην ίδια κλινική κατείχε μόνιμη θέση και εργάστηκε με το βαθμό του Διευθυντή (Överläkare) σε Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας και με βασικό κλινικό πεδίο ενδιαφέροντος τις Συναισθηματικές Διαταραχές και Διαταραχές Προσωπικότητας. Εκπαιδεύτηκε στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Παιδιών & Εφήβων στο Erica Foundation, Στοκχόλμη (Diploma, Stockholm University), και συνέχισε την εκπαίδευσή του στην ψυχοθεραπεία εφήβων, νέων ατόμων και ενηλίκων, στο Anna Freud Centre Λονδίνο (ΜΒΤ, DIT) καθώς και στο Erica Foundation (TLP), Στοκχόλμη.
Ι. Τσιάντης
MD, DPM, FRC Psych, Παιδοψυχίατρος, Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής - Αν. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Επιστημονικός Υπεύθυνος Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) - Ιδρυτής και τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ε.Ψ.Ψ.Π.Ε.) - Πρόεδρος Ένωσης Ιατρικών Ειδικοτήτων Ευρωπαϊκής Ένωσης- Κλάδος Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής (UEMS)

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό είναι κατάλληλο για όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που έχουν ως κλινικό πεδίο τις Διαταραχές Προσωπικότητας ή ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξοικείωση με τη θεωρία της Εν-νόησης: Ψυχίατροι, Παιδοψυχίατροι, Ψυχοθεραπευτές, Νοσηλευτές, Κοινωνικοί λειτουργοί, Ειδικοί θεραπευτές, κ.α.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο προσφέρει μια εισαγωγική εκπαίδευση βοηθώντας στην εξοικείωση με τη θεωρία της εν-νόησης (mentalization) και με τις βασικές αρχές της νέας αυτής βραχείας ψυχοθεραπευτικής μεθόδου. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικές παρουσιάσεις, βίντεο , ασκήσεις προσομοίωσης ρόλων και θα ακολουθήσει το θεωρητικό μοντέλο που διδάσκεται στo Anna Freud Centre του Λονδίνου.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να:
• Κατανοήσουν τις βασικές αρχές τις Ψυχοθεραπείας Βασισμένης στην Εν-νόηση
• Αναγνωρίζουν τα ελλείμματα στην ικανότητα για εν-νόηση
• Εστιάζουν στην εν-νόηση στην κλινική τους πράξη

Μετά το πέρας του σεμιναρίου προγραμματίζεται η διοργάνωση επιπλέον σεμιναρίων για εμβάθυνση στις διάφορες ψυχοθεραπευτικές εφαρμογές της μεθόδου:
• MBT-BPD (Mentalization Based Therapy for Borderline Personality Disorder),
• MBT-F (Mentalization Based Therapy for Families),
• MBT-A(Mentalization Based Therapy for Adolescence),
• MBT-C (Mentalization Based Therapy for Children) κ.α.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια – Έναρξη: Μάρτιος 2014 και θα ολοκληρωθεί σε 6 σεμιναριακά μαθήματα διάρκειας 4 ωρών.
Μέρες και ώρες διεξαγωγής: Το σεμινάριο διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση, ημέρα Σάββατο, ώρες 9:00-13:00.
Κόστος συμμετοχής: Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 500 €. Η αποπληρωμή του κόστους συμμετοχής γίνεται ως εξής: 200 € προκαταβολή και 2 δόσεις των 150 €/έκαστη κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.