Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ - ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΝΟΗΣΗΣ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Μαίρη Τσαρέα: Η Μαίρη Τσαρέα είναι απόφοιτος του τμήματος Προσχολικής ηλικίας του Τ.Ε.Ι Αθηνών. Έχει κάνει εξειδικευμένες σπουδές στην Παντομίμα-Σωματικό Θέατρο- Θέατρο της Επινόησης-Κινησιολογία-Θεατρικό Παιχνίδι-Foroum Theatre. Διδάσκει επί 15ετίας Παντομίμα-Σωματικό Θέατρο- Θεατρικό Παιχνίδι σε ενήλικες και παιδιά. Εκπαιδεύτρια στα Δημοσία Ι.Ε.Κ. Συγγραφέας του βιβλίου "ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ" Εκδ. Γρηγόρης. Μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Σωματικού Θεάτρου ΠΛΕΥΣΗΣ και της ομάδας GINGO BILOBA.
Alexis Laugel : Γεννημένος στο Στρασβούργο (Γαλλία) . Θεατροπαιδαγωγός σε ομάδες παιδιών σε σχολεία ενώ παράλληλα εκπαιδεύει ενήλικες στο Σωματικό Θέατρο και στο Θεατρικό Παιχνίδι .Υπεύθυνος κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για εφήβους στο Στρασβούργο. Έχει σπουδάσει Θεατρικό Παιχνίδι –Σωματικό Θέατρο –Δράμα στην Εκπαίδευση -Σκηνογραφία. Στην Αθήνα εργάζεται στο Γαλλικό σχολείο της Αγ. Παρασκευής ως εμψυχωτής.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Παιδαγωγούς-Νηπιαγωγούς-Θεατρολόγους-Ηθοποιούς-Σπουδαστές-Παιγνιοθεραπευτές-Δραματοθεραπευτές-Σπουδαστές και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τα όρια της έκφρασης τους και να μάθουν να επικοινωνούν μέσα σε μία ομάδα.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να βρουν καινούριους τρόπους επικοινωνίας σε μία ομάδα και την θέση μέσα σε αυτή και κατά προέκταση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από τις τεχνικές της σωματικής έκφρασης θα διαπιστώσει τα όρια της δημιουργικής φαντασίας του , να εκφράζει τα συναισθήματα του, να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του διαχειριζόμενος με αυτό τον τρόπο καλύτερα την πραγματικότητα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιεχόμενα του σεμιναρίου:
1)Ασκήσεις γνωριμίας.
2)Ασκήσεις σύσφιξης της ομάδας.
3)Ασκήσεις επικοινωνίας- συνενοχής.
4)Τα επίπεδα της έντασης στην κίνηση.
5)Το αντικείμενο και η έκφραση.
6)Κινησιολογικοί αυτοσχεδιασμοί.
7)Ασκήσεις ενεργοποίησης του σώματος.
8)Ασκήσεις με δυναμικές εικόνες.
9)Τεχνικές του Image Theatre (Θέατρο των εικόνων)
10)Τεχνικές του Devised Theatre (Θέατρο της Επινόησης)

Μεθοδολογία: Διαμέσου των παιχνιδιών και των ασκήσεων να οδηγηθεί η ομάδα σε ένα κλίμα ασφάλειας και επικοινωνίας ,όπου θα τους επιτρέψει να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να δοκιμάσουν τις δυνατότητες της εκφραστικής τους κίνησης, γνωρίζοντας τον εαυτό του καλύτερα ,αποκτώντας αυτοπεποίθηση ώστε να εξερευνήσει τα όρια της φαντασίας του.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια : 4 ώρες

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.