Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Μαίρη Τσαρέα
Η Μαίρη Τσαρέα είναι απόφοιτος της Προσχολικής Ηλικίας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών .Διδάσκει Θεατρικό Παιχνίδι- Παντομίμα- Σωματικό Θέατρο σε Ιδιωτικά και Δημοσία σχολεία ,καθώς και στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. ενώ παράλληλα εκπαιδεύει Παιδαγωγούς-Θεατρολόγους-ηθοποιούς .Μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση .Συγγραφέας του βιβλίου "ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ" Εκδ.ΓΡΗΓΟΡΗΣ. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Σωματικού Θεάτρου ΠΛΕΥΣΗΣ και των GINGO BILOBA.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Νηπιαγωγούς-Παιδαγώγους Ειδικής Αγωγής-Παιδαγωγούς-Εμψυχωτές-Θεατρολόγους-Γονείς-Φοιτητές-Παιχνιδοθεραπευτές και σε όσους ασχολούνται με την δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν διαμέσου της τεχνικής της μεταμόρφωσης του αντικειμένου το πώς να μάθουν στα παιδιά να αναπτύξουν την γλωσσική-χωρική- κιναισθητική-διαπροσωπική-προσωπική-συναισθηματική νοημοσύνη τους, ενισχύοντας παράλληλα την δημιουργική φαντασία τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιεχόμενα του σεμιναρίου:
1)Γνωριμία με τα αντικείμενα και τις δυνατότητες τους.
2)Τεχνικές μεταμόρφωσης του αντικείμενου.
3)Παιχνίδια σύσφιξης της ομάδας σε σχέση με τα αντικείμενα.
4)Παιχνίδια εξάσκησης της προσοχής-αντανακλαστικών .
5)Μιμητικά παιχνίδια.
6)Γνωστικά παιχνίδια.
8)Ασκήσεις σωματικής έκφρασης.
9)Τεχνική δημιουργίας ιστορίας σε σχέση με τα αντικείμενα.
10)Δραματοποίηση της ιστορίας.
11)Δημιουργία κοστουμιού με εφημερίδες.

Μεθοδολογία: Προσέγγιση των δυο αντικείμενων που θα δουλέψουμε κάνοντας μία σύντομη ιστορική αναδρομή για αυτά και την χρησιμότητα τους . Εκμάθηση τρόπων ώστε να αποτελούν πηγή για ποικίλη εργασία με μία ομάδα. Το πώς δύο αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στην σχολική και οικιακή καθημερινότητα μας οδηγούν σε ποικιλία μιμητικών ασκήσεων , προσανατολισμού, κίνησης, εργασιών με λέξεις, αυτοσχεδιασμό, δραματοποίηση .

Πληροφορίες συμμετοχής

4 διδακτικές ώρες

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.