Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Παιγνιοθεραπεία και το Θεραπευτικό παραμύθι

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Έρμα - Ψυχοθεραπευτικό και Διαγνωστικό Κέντρο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Brenda Meldrum, M.Phil., B.CPC Dramatherapist, Playtherapist

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με παιδιά στην επαγγελματική ή/και προσωπική τους ζωή, καθώς και σε όποιους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη θεραπευτική χρήση του παιχνιδιού.

Σκοπός

Στο σεμινάριο αυτό θα δουλέψουμε μέσα από ένα παραμύθι που λέγεται “Winnie the Pooh” τον τρόπο που διαχειρίζονται τα παιδιά και οι ενήλικες την αγάπη και τις επιπτώσεις που έχει στην θετική ή αρνητική εικόνα τους. Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα μυηθούν στις βασικές αρχές και μεθόδους της παιγνιοθεραπείας, ενώ μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα τους δοθεί η δυνατότητα να διερευνήσουν και να βιώσουν τη θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού, καθώς και να κατανοήσουν το παιχνίδι ως μέσο συμβολικής έκφρασης. 

Περιγραφή σεμιναρίου

Η παιγνιοθεραπεία είναι ένα είδος θεραπείας που στηρίζεται στην φυσική ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι. Θεωρεί το παιχνίδι ως κυριότερη μορφή φυσικής και αβίαστης μορφής έκφρασης και απελευθέρωσης από εντάσεις καθώς αποτελεί μια αναπτυξιακά κατάλληλη για παιδιά θεραπευτική προσέγγιση. Η συμβολική φύση του παιχνιδιού επιτρέπεται στο παιδί να επιλύσει συναισθηματικές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς και να μετασχηματίσει τα βιώματά του διατηρώντας μια απόσταση ασφαλείας από αυτά.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες
Κόστος / δικαίωμα συμμετοχής: 40 EURO
Γενικές πληροφορίες:
-Σε φοιτητές και ανέργους παρέχεται έκπτωση
-Στους συμμετέχοντες παρέχονται σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.