Κατηγορία:
Τέχνη & Πολιτισμός, Βιβλία / Λογοτεχνία

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
ΑΘΗΝΑ
15/10/2019
11 εβδομάδες

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ιωάννα Τσελέντη
Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης. Έκανε το μεταπτυχιακό της στο Παρίσι, Master I στην Αισθητική και Φιλοσοφία της Τέχνης, Σχολή Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Paris IV – Sorbonne και Master II από τον τομέα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Σχολή Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Paris I – Panthéon – Sorbonne με ειδίκευση στην Αισθητική Έρευνα και τις Πολιτιστικές Επιστήμες, κατεύθυνση Αισθητική. Έχει κάνει ολοκληρωμένες Μουσικές Σπουδές και κατέχει Δίπλωμα στη Θεωρία, την Αρμονία, την Ιστορία και Μορφολογία της Μουσικής καθώς και σπουδές λυρικού τραγουδιού, βιολιού και πιάνου. Συνέχισε τις μουσικές σπουδές της στο Λονδίνο, στο Institute of Contemporary Music and Performances, παίρνοντας δίπλωμα στα Vocals. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα συγγραφής παιδικού βιβλίου στο City University. Έχει εργαστεί σε εικαστικά εργαστήρια για παιδιά σε δημοτικό σχολείο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και παιδιά μεταναστών καθώς και για άτομα με ειδικές ανάγκες.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε όσους έχουν αγαπήσει τα παραμύθια και θα επιθυμούσαν να φτιάξουν το δικό τους χειροποίητο παραμύθι.

ΣΚΟΠΟΣ

Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να απελευθερωθούν από όποιες αναστολές, να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να εκφραστούν δημιουργικά σε λογοτεχνικό αλλά και εικαστικό επίπεδο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ένα παραμύθι γραμμένο χειρόγραφα και εικονογραφημένο από τον ίδιο τον σπουδαστή. Πολλά παραμύθια άλλωστε γράφτηκαν για πρώτη φορά χειρόγραφα και εικονογραφήθηκαν σε χαρτί από τον ίδιο το συγγραφέα, αρκετά από τα οποία εκδόθηκαν στη χειροποίητη αυτή μορφή. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι σπουδαστές γράφουν το παραμύθι, επιλέγουν γραφικό χαρακτήρα με τον οποίο το ντύνουν και εφαρμόζουν εικαστικές τεχνικές για να το γεμίσουν με εικόνες. Στο τέλος του εργαστηρίου καθένας έχει στα χέρια του το δικό του χειροποίητο παραμύθι, που εκτός από πρωτότυπο δώρο μπορεί να αποτελέσει και ενδιαφέρουσα πρόταση για κάποιον εκδοτικό οίκο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τρίτη / 5:00-7:30 μ.μ., Διάρκεια: 11 Εβδομάδες

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

280€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας