Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Συμβουλευτική Γονέων και Συντονισμός Ομάδων: Βιωματικό Σεμινάριο

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να γνωρίσει τη συμβουλευτική γονέων ως διαδικασία.

Σκοπός

Οι γονείς ως οι βασικοί συντελεστές διαμόρφωσης της προσωπικότητας των παιδιών τους, έρχονται αντιμέτωποι με ποικίλες δυσκολίες και προβληματισμούς και όλο και πιο συχνά καταφεύγουν σε ειδικούς για να αναζητήσουν συμβουλευτική και καθοδήγηση. Πώς γίνεται η συμβουλευτική γονέων; Ποια θέματα απασχολούν τους γονείς και συζητούνται μέσα σε αυτή; Πώς γίνεται ο συντονισμός ομάδων γονέων; Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσουμε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της συμβουλευτικής γονέων, τόσο ατομικά όσο και σε ομάδες, των τεχνικών που χρησιμοποιούνται και η σύνδεση της θεωρίας με την πράξη.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η συμβουλευτική γονέων σκοπό έχει τη στήριξη των γονέων ώστε να ανταποκριθούν στο δύσκολο και σύνθετο ρόλο τους. Στοχεύει στην πρόληψη και την καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν τα παιδιά και κατ’ επέκταση στην προστασία της ψυχικής υγείας όλης της οικογένειας. Όσον αφορά τις ομάδες γονέων αυτές αποτελούν τόπο έκφρασης συναισθημάτων, επικοινωνίας, ενημέρωσης, αναζήτησης λύσεων και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, εκτός από το θεωρητικό κομμάτι, θα πραγματοποιηθούν και κάποιες βιωματικές ασκήσεις που στόχο έχουν την καλύτερη κατανόηση της συμβουλευτικής μέσα από την πράξη.

Θεματικές ενότητες:
1. Τι είναι η συμβουλευτική;
2. Συμβουλευτική γονέων : ποια θέματα απασχολούν τους γονείς;
3. Ομάδες γονέων: πώς συντονίζονται, τι περιορισμούς έχουν.
4. Βασικές τεχνικές συμβουλευτικής.
5. Βιωματικές ασκήσεις.

Εργαζόμαστε με ολιγομελή ομάδες 6-8 ατόμων σε στρογγυλή τράπεζα, με διαφάνειες και συχνές βιωματικές ασκήσεις. Προσφέρουμε βεβαίωση και υλικό σημειώσεων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος: 50 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.