Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ - ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

ΡΕΒΕΚΚΑ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Περιγραφή σεμιναρίου

Στόχοι του σεμιναρίου είναι η λεπτομερή ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της περιγραφής ενός διαφορετικού μοντέλου σκέψης και πώς αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στην καθημερινότητα μας, μέσα από βιωματικές ασκήσεις και συζητήσεις, αντανακλώντας την αλλαγή μέσω της συνειδητοποίησης και της ενεργούς αλληλεπίδρασης.

Θεματολογία Σεμιναρίου

Ενοτητα 1 - Για τη δίνη: Πώς να είστε δημιουργικοί
Σ αυτή την ενότητα διευκρινίζεται πως δημιουργικότητα δεν είναι οπωσδήποτε «κάτι καινούργιο» ούτε κάτι που ο δημιουργός του έχει επάνω του απόλυτο έλεγχο και σκοπό. Οσο για την «τρέλλα» που όλοι σχεδόν αναγνωρίζουμε στους καλλιτέχνες, δεν πρόκειται για απόκλιση από το φυσιολογικό αλλά ίσως ακριβώς η καλύτερη σχέση τους-συνειδητή ή όχι- με τις «λεπτές αποχρώσεις».

Ενότητα 2 - Για τη σύνθετη επίδραση: Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της πεταλούδας
Η δύναμη της πεταλούδας είναι η δύναμη του «ασήμαντου», του μικρού, που στα κλειστά συστήματα μελέτης δεν θα την πάρουμε υπ όψιν, αλλά τότε ίσως θα μας διαψεύσει. Είναι η δύναμη των ανοικτών συστημάτων, που υπό κάποιες συνθήκες ανάδρασης, μπορούν να αναδείξουν το «μικρό» σε καθοριστή των εξελίξεων.

Ενότητα 3 - Για τη συλλογική δημιουργικότητα και την ανανέωση:Ακολουθώντας το ρεύμα
Τα παραδείγματα σ αυτή ην ενότητα προέρχονται από τη φύση και από κοινότητες «περιθωριακές» σε σχέση με το σύγχρονο Δυτικό πνεύμα, ή από επί μέρους φαινόμενα ή συμβάντα, που δείχνουν την αυτο-οργάνωση συστημάτων στις ανθρώπινες κοινότητες, μέσα από τα μοντέλα της θεωρίας του χάους.
Καταστάσεις όπου χωρίς «αρχηγό» ή εξ αρχής αποφασισμένη σκοπιμότητα, μικρές ατομικές πράξεις συντέλεσαν ή συντελούν σε ομαδικά κοινά έργα, μέσα από μια απρογραμμάτιστη «ροή».

Ενότητα 4 - Για το απλό και το πολύπλοκο: Εξερευνώντας αυτό που βρίσκεται ενδιάμεσα
Η ζωή είναι απλή ή πολύπλοκη; Η θεωρία του χάους μας λέει ότι μπορεί να είναι και τα δύο, και μάλιστα ταυτοχρόνως. Ο,τι μοιάζει τρομερά πολύπλοκο μπορεί να έχει μια απλή προέλευση, ενώ η επιφανειακή απλότητα είναι δυνατόν να κρύβει κάτι εκπληκτικά πολύπλοκο.

Ενότητα 5 - Για την παλίρροια μιας νέας αντίληψης; Επανασυνδέοντας το όλον
Μολονότι η θεωρία του χάους μας φέρνει πίσω σε μια παλιά πίστη για την ολότητα του Σύμπαντος, ταυτοχρόνως μας προσφέρει τελείως νέους τρόπους για να υποστηρίξουμε αυτήν την άποψη

Πληροφορίες συμμετοχής

- Παρέχονται: Βεβαίωση παρακολούθησης και υλικό σημειώσεων.
- Κόστος σεμιναρίου: 50 ευρώ.Φοιτητές - άνεργοι 35

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.