Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ VIDEO & ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ VIDEO ART

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Design/Photo/Video/ Audio

Εισηγητής

Νίκος Σαλαμούρης
Aρχιτέκτονας, Ζωγράφος
- Υπ. Διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π
- ΜΑ of Arts & Design in Scenography, Central Saint Martins
- PG Diploma of Arts, Academie van Beeldende Kunsten, Rotterdam
- BA (Hons), A.Σ.Κ.Τ, Α.Π.Θ, Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών (Ζωγραφική)
Η επαγγελματική πορεία του Νίκου Σαλαμούρη είναι πολύπλευρη και πολυσύνθετη και περιλαμβάνει συνεργασίες με το Tμήμα Προστασίας & Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς στο ΤΕΙ Ιόνιων Νήσων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την Πολυτεχνική Σχολή και Τμήμα Αρχιτεκτόνων, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το τμήμα των θεατρικών Σπουδών. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί ως παραγωγός μεταξύ άλλων στα θεατρικά Οι Μύθοι του Αισώπου και Οι Μύθοι του Θησέα, καθώς και με την ομάδα Theatropolis. Eίναι συνιδρυτής της εταιρείας διακοσμητικών και καλλιτεχνικών εφαρμογών Cubos Diseno Interior. Έχει ατομική καλλιτεχνική παρουσίαση, κυρίως σε έργα Video Art και εγκαταστάσεις (Installations) σε διεθνή Φεστιβάλ (Athens Video Art Festival, Aanau, Optica I&II κ.α) και έχει πραγματοποιήσει δικές του παραγωγές χορο – θεάτρου με την χρήση των new media κυρίως, σε χώρες του εξωτερικού (Ολλανδία, Τσεχία).

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεµινάριο Επεξεργασία Video & ∆ηµιουργία Video Art απευθύνεται σε απλούς χρήστες του Video, καλλιτέχνες και σπουδαστές οι οποίοι αναζητούν µια επαγγελµατική κατεύθυνση στη δουλειά τους και µια ολοκληρωµένη γνώση πάνω στα τεχνολογικά επιτεύγµατα επεξεργασίας της κινούµενης εικόνας και του ήχου, µέσα από µια µεθοδική εκµάθηση προγράµµατος Μοντάζ (Adobe Premiere) και την σωστή χρήση της κάµερας Video. Απευθύνεται σε επαγγελµατίες οι οποίοι θέλουν να εξελίξουν τις γνώσεις τους και το επίπεδο δουλειάς τους πάνω σε προγράµµατα Μοντάζ, και γραφιστικών εφαρµογών.

Σκοπός

Το σεµινάριο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ VIDEO & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ VIDEO ART συσχετίζεται µε την δηµιουργία και χρήση της κινούµενης εικόνας. Η εικόνα ως µέσο µετάδοσης αισθητικής και µηνύµατος γίνεται ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια του επαγγελµατία, καλλιτέχνη δηµιουργού.
Η κινούµενη εικόνα περιλαµβάνει ένα µεγάλο φάσµα εφαρµογών σε επαγγελµατικό – εµπορικό και καλλιτεχνικό πεδίο χάρη στην προσιτή χρήση του Video, είτε ως µέσο καταγραφής και επεξεργασία εικόνας, είτε ως µέσο µετάδοσής της.
Το Video γίνεται ένα εύχρηστο εργαλείο στα χέρια του κάθε επαγγελµατία και ερασιτέχνη, µαθαίνοντας τον παράλληλα να χρησιµοποιεί µια µεγάλη γκάµα τεχνολογικών επιτευγµάτων στον τοµέα της λήψης, της επεξεργασίας και της προβολής εικόνων.
Το σεµινάριο χωρίζεται σε δύο ενότητες, την Θεωρία και την Πρακτική Άσκηση.
Στην ενότητα της Θεωρίας γίνεται µια σηµαντική προσέγγιση στην ιστορική διαδροµή του κινηµατογράφου και του animation µε βασικό άξονα την ανάλυση της αισθητικής και της τεχνικής του (Σκηνοθεσία, Μοντάζ). Παράλληλα, δίνονται σηµαντικές πληροφορίες σε ότι αφορά την τεχνολογική εξέλιξη ως προς την δηµιουργία της κινούµενης εικόνας, από το Film έως την ψηφιακή λήψη.
Στην Πρακτική Άσκηση δίνεται η δυνατότητα χρήσης προγραµµάτων µοντάζ, χρήση κάµερας και δηµιουργίας αυτοτελών Video Clips µε σκοπό την επένδυση σε µουσικό έργο, την µορφή του Video Art, του Installation και του καλλιτεχνικού δρώµενου.

Περιγραφή σεμιναρίου

ΘΕMΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

ΘΕΩΡΙΑ
- Ιστορία της κινούµενης εικόνας (Κινηµατογράφος, Animation, Video Art)
- Εξέλιξη της τεχνολογίας για την δηµιουργία κινούµενης εικόνας µε έµφαση στο Video
- Ανάλυση της Σκηνοθεσίας και του Μοντάζ στον κινηµατογράφο και στο Αnimation
- Τεχνικές του Μοντάζ και χρήση των ψηφιακών προγραµµάτων
- Γραφιστικές εφαρµογές τηλεοπτικών παραγωγών
- Σύνθεση και επεξεργασία Ήχου
- Χρήση τεχνητού φωτισµού εσωτερικών και εξωτερικών λήψεων
- Χρήση του Video στο ανοιχτό τριών διαστάσεων χώρο. Το Video ως σκηνογραφικό εργαλείο

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
- Χρήση της κάµερας Video. Τρόποι σταθερής και κινούµενης λήψης
- Σύνθεση της εικόνας (στατικής και κινούµενης). Λήψεις φωτογραφίας
- Χρήση προγραµµάτων µοντάζ (Adobe Premiere) . Ασκήσεις µοντάζ και σκηνοθεσία µε τη χρήση ατοµικών λήψεων
- Σύνθεση και επεξεργασία Ήχου
- Εφαρµογή Effects µε την χρήση προγράµµατος Η/Υ (After Effects)
- Τρόποι δηµιουργίας Video Art. Αυτοτελή Spots και Effects
- Χρήση οπτικών και ακουστικών συστηµάτων για την δηµιουργία εικαστικού δρώµενου σε χώρο τριών διαστάσεων. Προβολή κινούµενης εικόνας (Video) σε εικαστικές εγκαταστάσεις (Installations)

Παρέχεται Certificate of attendance.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ημέρα: Πέμπτη 17.00-21.00
Διάρκεια: 12 εβδομάδες (48 ώρες)

Κόστος Συμμετοχής

€620

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.