Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ-ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΔΕΠΥ) & ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ουρανία Τοπτσόγλου
Ψυχολόγος, απόφοιτος του προγράμματος Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.A.) στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UniversityofLondon - InstituteofEducation). Μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού. Συμμετέχει ενεργά σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια με ανακοινώσεις και ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε επιστημονικά και μη περιοδικά. Από το 2006 συνεργάζεται με το Ψυχολογικό Κέντρο «ΑΡΣΗ» και ασχολείται κυρίως με τη θεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών με αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς αλλά και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Επίσης απευθύνεται σε φοιτητές όλων των παραπάνω ειδικοτήτων και σε γονείς που έχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες & ΔΕΠΥ.

Σκοπός

Στις μέρες μας, ολοένα και περισσότερα παιδιά που εμφανίζουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής –Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) παρουσιάζουν και Μαθησιακές Δυσκολίες. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της ΔΕΠ-Υκαι των συμπτωμάτων της, καθώς και ο τρόπος σύνδεσής της με τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Επίσης, θα αναλυθούν τα είδη των Μαθησιακών Δυσκολιών και θα παρουσιαστούν περιστατικά έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν πλήρως την εικόνα ενός παιδιού με αυτές τις δυσκολίες, καθώς και το ποια είναι η καταλληλότερη θεραπευτική παρέμβαση που πρέπει να ακολουθηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

Περιγραφή σεμιναρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

• Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ): ορισμός και συμπτώματα
• Ορισμός και είδη μαθησιακών δυσκολιών
• Η σχέση μεταξύ ΔΕΠ-Υ και μαθησιακών δυσκολιών
• Χαρακτηριστικά ενός παιδιού με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες
• Πιθανή εξέλιξη ενός παιδιού με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες
• Παρουσίαση περιστατικών
• Θεραπευτική παρέμβαση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών
• Συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς
• Συζήτηση

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.