Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΒΡΑΧΕΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Νινέττα Δυοβουνιώτου
Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας, Ζεύγους και Οικογένειας. Maîtrise Psychologie Pathologique, Université de Nice Sophia Antipolis (Γαλλία) DESS Psychologie Clinique et Psychopathologique, Université de Nice Sophia Antipolis (Γαλλία). Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας : Εκπαίδευση στην ομαδική ανάλυση, στην ψυχοθεραπεία ζεύγους και οικογένειας. Πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πτυχίο Νομικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Είμαι μέλος της American Psychological Association, της Group Analytic Society (London) και της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας.

Σε ποιους απευθύνεται

Η ομάδα απευθύνεται σε όσους είναι πρόθυμοι να αποκτήσουν μια πρώτη διερευνητική επαφή με την ομαδική ψυχοθεραπεία.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η συγκεκριμένη ομάδα είναι μικρής διάρκειας (9 συνεδρίες) και μικρότερου χρηματικού κόστους. Ο καθορισμός μιας ρεαλιστικής ατζέντας μέσω της προκαταρκτικής συνεργασίας θεραπευτή-θεραπευόμενου έχει δυο στόχους: α) την ενθάρρυνση του θεραπευόμενου, προκειμένου να υιοθετήσει έναν πιο ενεργό ρόλο στην θεραπεία του, β) την προστασία του θεραπευόμενου , ούτως ώστε να μην ανοίξει πολλά θέματα, τα οποία δεν θα έχει τον χρόνο να επεξεργαστεί.
Διευκρίνιση: Η συγκεκριμένη ομάδα δεν στοχεύει στην πραγματοποίηση σημαντικών ενδοψυχικών αλλαγών των θεραπευόμενων, οι οποίες- όπως αποδεικνύεται από την κλινική εμπειρία- απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο!

Η δομή της ομάδας: Ο αριθμός των μελών της ομάδας δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 12,ούτε να υπολείπεται των 5. Η ομάδα χρειάζεται να είναι ταυτόχρονα αρκετά μεγάλη, ώστε να αναπτυχτεί η δυναμική της, αλλά και αρκετά μικρή, προκειμένου τα μέλη να έχουν τον χρόνο να εκφραστούν.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 24/10/2012-27/12/2012, μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη: 19.00μμ-20.30μμ. Η τελευταία συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27/12/2012, ή όποια άλλη ημέρα συμφωνήσουν οι συμμετέχοντες. Μετά την ολοκλήρωση του έργου της συγκεκριμένης ομάδας, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να ενταχθεί στις ήδη υφιστάμενες ομάδες προσωπικής ανάπτυξης.

Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ τον μήνα. Θα προηγηθεί δωρεάν κατ’ ιδίαν συνάντηση διάρκειας 1,5 ώρας με κάθε υποψήφιο μέλος στην διάρκεια της οποίας θα αποσαφηνιστούν οι στόχοι του και θα επιλεχτούν 1-3 συγκεκριμένα θέματα, τα οποία θα δουλευτούν στα πλαίσια της ομάδας.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.