Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Το παιδικό άγχος και η αντιμετώπισή του χρησιμοποιώντας τεχνικές της Παιγνιοθεραπείας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Δραματοθεραπείας «Ο ΜΙΤΟΣ»
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Αναστασία Πετρακοπούλου - Νηπιαγωγός, Παιγνιοθεραπεύτρια, ΜΑ

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με παιδιά στην επαγγελματική ή/και προσωπική τους ζωή, καθώς και σε όποιους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με το παιδικό άγχος και την αντιμετώπισή του.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το δυσάρεστο συναίσθημα του άγχους δε θεωρείται πλέον <<προνόμιο>> μόνο των ενηλίκων, καθώς έχει εισβάλλει στην παιδική ηλικία και δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα και τη συναισθηματική ηρεμία πολλών παιδιών. Οι παράγοντες και τα αίτια που σχετίζονται με την εκδήλωση του άγχους στην παιδική ηλικία είναι πολυδιάστατα, καθιστώντας το βίωμα του άγχους από φυσιολογικό συναίσθημα σε μη λειτουργικό στοιχείο που παρεμποδίζει την ομαλή προσαρμογή του παιδιού και ενδέχεται να αποτελεί ένδειξη κάποιας αγχώδους διαταραχής.

Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε με το άγχος, τις αγχώδεις διαταραχές της παιδικής ηλικίας, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο <<άγχος αποχωρισμού>>, στην εκλεκτική αλαλία και σε φοβίες που εκδηλώνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα προσεγγιστούν με βιωματικό τρόπο τεχνικές της παιγνιοθεραπείας που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του άγχους. Στόχος του σεμιναρίου είναι να διερευνήσουμε και να επεξεργαστούμε θεωρητικά και βιωματικά το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν σε ένα εκπαιδευτικό ή θεραπευτικό πλαίσιο παιγνιο-θεραπευτικές μέθοδοι και τεχνικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των παιδιών που παρουσιάζουν διαταραχές άγχους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε προβολικές τεχνικές ζωγραφικής, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη διαγνωστική αξιολόγηση και θεραπεία των παιδιών με αγχώδεις
διαταραχές, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με βιωματικό τρόπο, μέσα από δημιουργική συμβολική έκφραση, αφήγηση, ζωγραφική, παιχνίδι ρόλων, κ.ά. Τέλος, θα χρησιμοποιηθούν μελέτες περίπτωσης για να κατανοήσουμε βαθύτερα τα οφέλη της παιγνιοθεραπείας σχετικά με το παιδικό άγχος.

Σημείωση: Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες καλούνται να φοράνε άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους καλτσάκια.

Πληροφορίες συμμετοχής

• Το σεμινάριο θα διεξαχθεί ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012, ώρα 10:00-16:00. Τιμή: 60 ευρώ
• Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
• Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία.
• Στο διάλλειμα προσφέρεται ελαφρύ γεύμα και καφές.
• Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107513474, 6947937632
• Οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.