Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εισαγωγικό Σεμινάριο Δραματοθεραπείας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Σχολείο Παιχνιδιού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Τάσος Μπάμπαλης
Ψυχολόγος, δραματοθεραπευτής, Θεατροπαιδαγωγός.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο αυτό θα εισαγάγει τους συμμετέχοντες στον τρόπο που η Δραματοθεραπεία (Ψυχοθεραπεία μέσω Δράματος) μπορεί να προσεγγίσει τα ψυχικά ζητήματα, να γεφυρώσει αντίθετες δυνάμεις του εαυτού, να αποκαταστήσει σχέσεις και να συνθέσει ένα νέο ψυχικό παρόν. Μέσα από θεατρικές ασκήσεις και σωματική απελευθέρωση θα επιχειρήσουμε μια αναγνωριστική βουτιά σε έναν κόσμο όπου προέχει η σύνδεση με τον Άλλον και τον Εαυτό.
Πρόκειται για μια πρώτη γνωριμία με τον τρόπο που λειτουργεί η δραματοθεραπεία μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης, όπου δεν μας αφορά η υποκριτική δεινότητα μα η αυθεντική αίσθηση.
Στη Δραματοθεραπεία το θέατρο, το παιχνίδι και η εξωλεκτική δράση οδηγούν το άτομο σε μιαν ειλικρινή διερεύνηση του εαυτού και των σχέσεων με τους άλλους αλλά και σε μια ανατοποθέτηση του ψυχικού τραύματος σε μια πιο δημιουργική βάση. Παίζοντας με τα δύσκολα κομμάτια μας, επιτρέπουμε καινούριες οπτικές, καινούριες αφετηρίες και συνδέσεις και έναν πιο ενεργητικό ρόλο στα πράγματα

Δεν προαπαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή γνώση.

*Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φορούν άνετα ρούχα.

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος σεμιναρίου:15 ευρώ
*Απαραίτητη η κράτηση θέσης
*Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης

Στο «Σχολείο Παιχνιδιού» λειτουργεί- κάθε Δευτέρα- μόνιμη ομάδα Δραματοθεραπείας καθώς και ατομικές συνεδρίες Δραματοθεραπείας.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.