Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ART THERAPY - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Φωτεινή Μαυρομμάτη : Ψυχολόγος – Οικογενειακή θεραπεύτρια

Περιγραφή σεμιναρίου

"Μόνο μέσα από το παιχνίδι μπορεί το παιδί ή ο ενήλικας να γίνει δημιουργικός και να ενεργοποιήσει το σύνολο των στοιχείων της προσωπικότητάς του και μόνο όντας δημιουργικό μπορεί το άτομο να ανακαλύψει τον εαυτό του."
D. Winnicott

Μια καινούργια σειρά συναντήσεων ξεκινούν στο κέντρο μας από την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 με την Ψυχολόγο Φωτεινή Μαυρομμάτη. Οι θεραπείες μέσω τέχνης, όπως η εικαστική θεραπεία, η δραματοθεραπεία και η παιγνιοθεραπεία βοηθούν στην απελευθέρωση της μη λεκτικής έκφρασης και επεξεργασίας των συναισθημάτων. Συχνά φοβόμαστε να εκφράσουμε συναισθήματα, όπως είναι ο φόβος, η λύπη, ο πόνος, η μοναξιά και η ντροπή. Όταν τα λόγια δεν είναι αρκετά, μια εικόνα ή μια κίνηση μπορεί να μιλήσει για μας, για το πως νιώθουμε ή το πως περνάμε.
Στην εικαστική θεραπεία, το ταλέντο και οι κλίσεις, που έχει ο καθένας είναι το λιγότερο που έχει σημασία. Η προθυμία να πειραματιστεί κάποιος με τα υλικά είναι σημαντική. Οι άνθρωποι συχνά εκπλήσσονται κι οι ίδιοι με το τι μπορούν να κάνουν! Όλοι έχουμε μέσα μας καλλιτεχνική διάθεση και δημιουργική έκφραση, ακόμα κι αν νομίζουμε το αντίθετο
Οι δραματοθεραπευτικές/ παιγνιοθεραπευτικές μέθοδοι, που περιλαμβάνουν την κίνηση, την επεξεργασία του παραμυθιού και του μύθου, το κτίσιμο ιστοριών, το παίξιμο ρόλων και τον αυτοσχεδιασμό, διευκολύνουν στην απαρτίωση της εικόνας του εαυτού, καθώς και στο να ανιχνεύσουμε νέες στρατηγικές αντιμετώπισης των δυσκολιών μας στην επικοινωνία και τις σχέσεις με τους άλλους. Στη δραματοθεραπεία και στην κινησιοθεραπεία οι υποκριτικές ή οι χορευτικές ικανότητες δεν είναι αναγκαίες, η έμφαση δίνεται στη συμμετοχή κι όχι στις επιδόσεις.

Πληροφορίες συμμετοχής

Τιμή συμμετοχής: 60 ευρώ (μηνιαία, 4 συναντήσεις)
* Έκπτωση -15% στο συνολικό κόστος των 24 συναντήσεων με την εγγραφή μέχρι Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 *
Οι συναντήσεις θα είναι κάθε Δεύτερα και θα διαρκούν 1/5 ώρα.
Σύνολο 24 συναντήσεις

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.