Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Δικαιώματα του Παιδιού και Εκπαίδευση

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Άννα Μερτζάνη, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας του βιβλίου: «Έχω δικαίωμα …να πω μια ιστορία;»

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές παιδαγωγικών σχολών αλλά και σε γονείς που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν το θέμα αυτό με τους μαθητές και με τα παιδιά τους.

Σκοπός

Στόχος των συναντήσεων είναι η γνωριμία με το περιεχόμενο της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του παιδιού, η ενημέρωση για τους προβληματισμούς που εγείρονται και για τα δίκτυα πρόνοιας της χώρας μας, αλλά και η συζήτηση πάνω στα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν από τα άρθρα της Σύμβασης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα 54 άρθρα της Σύμβασης σχηματίζουν 5 κύριες θεματικές ενότητες:
Το δικαίωμα στην Ταυτότητα, το δικαίωμα στην Οικογένεια, το δικαίωμα στη Ζωή, το δικαίωμα στην προστασία από τη Βία και την Εκμετάλλευση και το δικαίωμα στην Ειρήνη.
Πέρα από το θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου, θα αφιερωθεί χρόνος σε βιωματικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εκπαιδευτικό υλικό τόσο για τη σχολική τάξη, όσο και ως υλικό για τον ποιοτικό χρόνο του γονέα με το παιδί του. Mέσα από τις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος οι συμμετέχοντες θα μπουν σε ρόλους και θα πάρουν θέση σε ηθικά διλήμματα, μπαίνοντας στη θέση των μαθητών και των παιδιών τους. Το βιωματικό κομμάτι του σεμιναρίου έχει στόχο να φέρει σε μια πιο βαθειά επαφή τους συμμετέχοντες με έννοιες όπως η σύγκρουση και η διαχείριση της, το όριο και η παραβίαση, το δικαίωμα και η υποχρέωση.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Παρασκευή 2 και 9 Νοεμβρίου, 17.30-20.30
Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βιβλιογραφία και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.