Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εργαστήριο αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων I

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Διακόσμηση

Εισηγητής

Νίκη Κούρτη
Πτυχίο Αρχιτεκτονικής, Πολυτεχνικό Τμήμα Πανεπιστημίου Πατρών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Columbia University of New York (A.A.D. Graduate School of Architecture, Planning and Preservation) ως υπότροφος Paul Nichoplas. Τα έργα στα οποία συμμετέχει έχουν μεγάλο εύρος κλίμακας και λειτουργίας και περιλαμβάνουν από το interior design γραφείων και κατοικιών, έως τον σχεδιασμό ξενοδοχείων, αθλητικών εγκαταστάσεων και πολιτιστικών κέντρων. Στόχος της είναι o σχεδιασμός έργων που εμπνέουν τους χρήστες τους και βελτιώνουν τις γειτονιές τους· ο σχεδιασμός χώρων που αγκαλιάζουν τις κοινότητες και ανταποκρίνονται ενεργά στην κλιματική κρίση· ο σχεδιασμός αρχιτεκτονημάτων που προωθούν τη συνύπαρξη και οδηγούν σε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Βενετία, το Ρότερνταμ και τη Νέα Υόρκη.

Ιάσων Ντούνης
Πτυχίο από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνικού Τµήµατος Πανεπιστηµίου Πατρών. Μ.Α. Architecture and Historic Urban Environments, Bartlett UCL, UK. Τα έργα στα οποία συµµετέχει έχουν µεγάλο εύρος κλίµακας και λειτουργίας και περιλαµβάνουν από την εσωτερική διακόσµηση (interior design) κατοικιών έως το σχεδιασµό κτηρίων γραφείων. Στόχος του είναι o σχεδιασµός έργων που εµπνέουν τους χρήστες τους και βελτιώνουν τις γειτονιές τους· ο σχεδιασµός χώρων που αγκαλιάζουν τις κοινότητες και ανταποκρίνονται ενεργά στην κλιµατική κρίση· ο σχεδιασµός αρχιτεκτονηµάτων που προωθούν τη συνύπαρξη και οδηγούν σε ένα πολλά υποσχόµενο µέλλον. Έχει συµµετάσχει σε εκθέσεις στην Αθήνα, την Πάτρα, το Ρότερνταµ και το Λονδίνο.

Σε ποιους απευθύνεται

Το µάθηµα απευθύνεται σε όσους επιθυµούν να φροντίζουν και να αναβαθµίζουν τους προσωπικούς τους χώρους, δίνοντας έµφαση τόσο στη λειτουργικότητα, όσο και την αισθητική. ∆εν απαιτείται κάποια σχετική εµπειρία, ενώ σκοπός µας είναι, µετά το πέρας του, οι συµµετέχοντες να έχουν αποκτήσει ποικίλες πρακτικές γνώσεις αλλά και ένα, ευρύ σε θεµατολογία, θεωρητικό υπόβαθρο.

Περιγραφή σεμιναρίου

Σύµφωνα µε έρευνες υπολογίζεται πως περνούµε περίπου το 90% του χρόνου µας σε έναν εσωτερικό χώρο! Από το υπνοδωµάτιο στο οποίο ξυπνάµε έως το γραφείο στο οποίο εργαζόµαστε και από την κουζίνα στην οποία πειραµατιζόµαστε έως το καθιστικό στο οποίο υποδεχόµαστε φίλους, η αρχιτεκτονική καθορίζει σε µεγάλο βαθµό την καθηµερινότητα και τη διάθεσή µας. Με εργαλεία την εργονοµία και τις σχεδιαστικές αρχές, και µε πυξίδα την έµπνευση, το στυλ και τη φαντασία, θα αναλύσουµε όλα τα στάδια τα οποία πρέπει να επεξεργαστούµε για να συνθέσουµε έναν χώρο:

  • Πώς προσδιορίζουµε τις ανάγκες µας, και πώς θα γίνει ο νέος χώρος λειτουργικός;
  • Πώς αποτυπώνουµε ένα δωµάτιο και πώς το συνδέουµε µε το περιβάλλον και τον προσανατολισµό του;
  • Πώς επιλέγουµε παραδείγµατα αναφοράς;
  • Πώς διαλέγουµε υλικά, υφές, έπιπλα και χρώµατα;
  • Πώς εκµεταλλευόµαστε το φυσικό φως, και πώς τον τεχνητό φωτισµό;
  • Πώς χρησιµοποιούµε τα φυτά;
  • Πώς αλληλεπιδρά ο χώρος, τα αντικείµενα, ο άνθρωπος και οι αισθήσεις του;
  • Και τελικά, πώς καταφέρνουµε να αντανακλά ο χώρος ένα ενιαίο σύνολο, αυτό της προσωπικότητάς µας;

Πληροφορίες συμμετοχής

ΠΕΜΠΤΗ / 7:15-8:45 μ.μ.

Κόστος Συμμετοχής

130€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.