Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική για Ειδικούς Ψυχικής Υγείας (Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους κ.α.)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται αποκλειστικά σε κατόχους πτυχίου ή διπλώματος ψυχολογίας, κοινωνικής εργασίας, ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και άλλων συναφών κλάδων από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο ή κολέγιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού, καθώς και σε ψυχιάτρους και ειδικευόμενους ψυχιάτρους. Γίνονται επίσης δεκτοί φοιτητές των παραπάνω κλάδων με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές τους σπουδές μέχρι την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ετών του προγράμματος.

Σκοπός

Το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής παρέχει ολοκληρωμένη, εξειδικευμένη επαγγελματική εκπαίδευση στη διαδικασία της Συμβουλευτικής. Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν α) την κατανόηση της σημασίας, των στόχων, των τεχνικών και των μεθόδων της συμβουλευτικής διαδικασίας, β) την απόκτηση ολοκληρωμένης γνώσης των θεωρητικών προσεγγίσεων που εφαρμόζονται στη Συμβουλευτική (όπως, Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Συστημική, Γνωσιακή- Συμπεριφορική, Ψυχαναλυτική, Gestalt), γ) την εξοικείωση με όλα τα πιθανά συμβουλευτικά αιτήματα, την αξιολόγησή τους και τη συμβουλευτική αντιμετώπισή τους, δ) τη γνωριμία με όλα τα είδη συμβουλευτικής δομής (ατομική, ζεύγους, οικογένειας, ομάδας), ε) την απόκτηση των απαραίτητων επικοινωνιακών δεξιοτήτων και συμβουλευτικών τεχνικών και στ) την κλινική εφαρμογή και εξάσκηση των σπουδαστών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο κύκλους εκπαίδευσης.

Ο Πρώτος Κύκλος σπουδών διαρκεί δύο ακαδημαϊκά έτη και αποτελείται από εντατικά εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία περιλαμβάνουν 340 ώρες με θεωρητικές εισηγήσεις, παρουσίαση και ανάλυση κλινικών περιστατικών, παρουσίαση, ανάλυση και πρακτικές εφαρμογές των συμβουλευτικών μεθόδων και τεχνικών, επίδειξη τεχνικών από τους εισηγητές, παίξιμο ρόλων, αλλά και προβολή σειράς εκπαιδευτικών βίντεο εφαρμοσμένων εργαστηρίων συμβουλευτικής, καθώς και 40 ώρες αφιερωμένες σε πρακτική εξάσκηση μέσω web tutorials. Για κάθε θεματική ενότητα παρέχονται αναλυτικές σημειώσεις και προτεινόμενη βιβλιογραφία από τον εκάστοτε εισηγητή. Επί πλέον της θεωρητικής κατάρτισης, ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης περιλαμβάνει 25 ώρες ομαδικών συναντήσεων αυτογνωσίας και εποπτείας, καθώς και 75 ώρες εποπτευόμενης ατομικής και ομαδικής κλινικής άσκησης.
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται Παρασκευές και Σαββατοκύριακα σε προκαθορισμένες ημερομηνίες ( με συχνότητα κατά προσέγγιση 1 μάθημα το μήνα). Σύνολο 20 Παρασκευές – Σαββατοκύριακα, 10 το πρώτο και 10 το δεύτερο ακαδημαϊκό έτος. Τα ωράρια παρακολούθησης ανά έτος έχουν ως εξής: Για τα πρώτα 5 μαθήματα οι ώρες παρακολούθησης είναι Παρασκευές 6 μμ. με 10 μμ. και Σαββατοκύριακα 10 πμ. με 6 μμ. Για τα επόμενα 5 μαθήματα οι ώρες παρακολούθησης διαμορφώνονται σε Παρασκευές 6.30 μμ. με 9 μμ. (Ομάδες Αυτογνωσίας/ Εποπτείας) και Σαββατοκύριακα 10 πμ. με 6 μμ.
Με την ολοκλήρωση των δύο ετών εκπαίδευσης και την ικανοποίηση όλων των προϋποθέσεων αποφοίτησης, χορηγείται στους αποφοίτους Πιστοποίηση Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική. Οι απόφοιτοι του διετούς κύκλου έχουν τη δυνατότητα να γίνουν τακτικά μέλη του British Association for Counselling & Psychotherapy (BACP).

Ο Δεύτερος Κύκλος σπουδών διαρκεί πέντε μήνες και απευθύνεται στους αποφοίτους του πρώτου κύκλου καθώς και σε αποφοίτους παρόμοιων προγραμμάτων άλλων σχολών, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν πλήρη εξειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική. Ο δεύτερος κύκλος αποτελείται από 25 ώρες ομαδικής εποπτείας, 75 ώρες εποπτευόμενης κλινικής εργασίας, καθώς και από 70 ώρες εξειδικευμένων διαλέξεων. Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις πραγματοποιούνται Παρασκευές, 6.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ., και Σαββατοκύριακα, 10.00 π.μ. – 6.00 μ.μ. σε προκαθορισμένες ημερομηνίες. Σύνολο 5 Παρασκευές- Σαββατοκύριακα σε πέντε μήνες. Στους αποφοίτους του Δεύτερου Κύκλου εκπαίδευσης χορηγείται Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο British Association for Counselling & Psychotherapy (BACP) με στόχο την πιστοποίησή τους ως σύμβουλοι. Για να λάβουν την αναγνώριση τους ως σύμβουλοι, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τους δύο κύκλους του εκπαιδευτικού μας προγράμματος (διάρκειας 450 ωρών διδασκαλίας, 50 ωρών ομαδικών συναντήσεων αυτογνωσίας και εποπτείας και 150 ωρών εποπτευόμενης κλινικής εργασίας) και κατόπιν να συμπληρώσουν ώρες εργασίας με 1.5 ώρες εποπτείας ανά μήνα εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και Διδακτέα Ύλη παρακαλώ επισκεφτείτε την σελίδα του προγράμματος στο http://www.psychotherapia.gr/

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος Πρώτου Κύκλου Προγράμματος
Ιδιώτες: 2100 ευρώ ανά έτος
Φοιτητές/Άνεργοι: 1900 ευρώ ανά έτος
Σπουδαστές & Απόφοιτοι του Κέντρου : 1700 ευρώ ανά έτος

Κόστος Δεύτερου Κύκλου Προγράμματος
Ιδιώτες: 1000 ευρώ
Φοιτητές/Άνεργοι: 800 ευρώ

Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται εφάπαξ ή σε 10 μηνιαίες δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ή με χρέωση πιστωτικής κάρτας. Παρέχεται έκπτωση 10% στην πληρωμή εφάπαξ. Στο ποσόν περιλαμβάνονται επίσης οι ομάδες εποπτείας, ορισμένα βασικά βιβλία και εκτενείς σημειώσεις των μαθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.