Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Πιστοποιημένο Επαγγελματικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες διαφόρων κλάδων και άλλους ενδιαφερόμενους οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν ολοκληρωμένες, υψηλού επιπέδου γνώσεις στην επιστήμη της Συμβουλευτικής, να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες στην εφαρμογή των αντίστοιχων μεθόδων και τεχνικών, καθώς και να εργαστούν ως Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας. Στο τμήμα εντάσσονται άτομα με ή χωρίς γενικό πτυχίο σπουδών.

Σκοπός

Το ανανεωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής – Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Υπουργείο Παιδείας/Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) , παρέχει ολοκληρωμένη, επαγγελματική εκπαίδευση στις θεωρίες και τις πρακτικές εφαρμογές των μεθόδων και τεχνικών της Συμβουλευτικής, καθώς εξετάζονται όλα τα μοντέλα και οι κατευθύνσεις της Συμβουλευτικής. Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν α) την κατανόηση της σημασίας της συμβουλευτικής διαδικασίας, β) την απόκτηση ολοκληρωμένης γνώσης της θεωρίας και των τεχνικών της Συμβουλευτικής και γ) την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων στην εφαρμογή των μεθόδων και τεχνικών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Πιστοποίηση προγράμματος
Στους αποφοίτους του προγράμματος χορηγείται Δίπλωμα στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοι του τμήματος έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν ως τακτικά μέλη στην Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.) και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (E.A.C.), να αναγνωριστούν από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής ως Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας και να εργαστούν υπεύθυνα, νόμιμα και με πλήρη κατάρτιση. Επίσης, στους αποφοίτους του τμήματος απονέμεται η Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Συμβούλου (European Certificate of Counsellor Accreditation) από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Συμβουλευτικής (E.A.C.) www.eac.eu.com/about-eac- . Η Ευρωπαϊκή πιστοποίηση συμβούλου δίνει την δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Επίσης, οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να εγγραφούν ως μέλη ( individual member status ) στον έγκριτο Βρετανικό Σύλλογο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (British Association for Counselling & Psychotherapy - BACP).

Διάρκεια και δομή προγράμματος
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί τρία ακαδημαϊκά έτη και περιλαμβάνει 550- 700 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και μελέτης, 150 ώρες εποπτευόμενης κλινικής άσκησης, 40 ώρες εποπτείας, 60 ώρες ομαδικής θεραπείας και 90 ώρες ατομικής θεραπείας.
Το πρόγραμμα αποτελείται από εντατικά εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία περιλαμβάνουν θεωρητικές εισηγήσεις, παρουσίαση και συζήτηση περιστατικών, παρουσίαση, ανάλυση και πρακτικές εφαρμογές των μεθόδων και τεχνικών της Συμβουλευτικής, εκπαιδευτικές ασκήσεις (roleplaying, ανάλυση περιστατικών) και παρακολούθηση εκπαιδευτικών dvd.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται Παρασκευές, 18.30 – 21.30 (ή 18.00-22.00 στο 3ο έτος) και Σαββατοκύριακα, 10.00 – 18.00, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες. Σύνολο 30 Παρασκευές – Σαββατοκύριακα, 10 σε κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος συμμετοχής
Ιδιώτες: 1900 ευρώ ανά έτος
Φοιτητές/Άνεργοι/Εφάπαξ πληρωμή: 1700 ευρώ ανά έτος
Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται εφάπαξ ή σε 10 μηνιαίες δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ή με χρέωση πιστωτικής κάρτας. Στο ποσόν περιλαμβάνονται επίσης ορισμένα βασικά βιβλία και εκτενείς σημειώσεις των μαθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.